SEC in cruciale dialoog met spot Bitcoin ETF aanvragers: belangrijke beslissingen naderen

Home » Nieuws » SEC in cruciale dialoog met spot Bitcoin ETF aanvragers: belangrijke beslissingen naderen

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft recentelijk een stappen gezet door een gezamenlijke telefonische conferentie te houden met meerdere aanvragers van spot Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Funds (ETF’s).

Volgens verslaggevers van FOX Business, Charles Gasparino en Eleanor Terrett, vond deze unieke bijeenkomst plaats in het licht van belangrijke deadlines die naderen.

Goedkeuring lijkt zo goed als zeker

Tijdens deze conference call lag de nadruk op het commitment van de aanvragers aan een contant geld creatiemodel. De SEC benadrukte het belang van het verwijderen van alle suggesties van in natura aflossingen uit hun aanvragen. Dit model zou bepaalde Bitcoin transacties onder ETF-industriedeelnemers mogelijk maken, maar recente updates in de aanvraag van BlackRock hebben al vermeldingen van in natura vervangen door contant geld, waarbij ruimte wordt gelaten voor een in natura model afhankelijk van goedkeuring.

Deze ontwikkelingen wijzen op een mogelijke beslissing van de SEC over de spot Bitcoin ETF-aanvragen rond 10 januari 2024. Er heerst optimisme, vooral door de betrokkenheid van de SEC met BlackRock, de meest grote speler van de huidige ETF-aanvragers. FOX Business heeft de verwachtingen ondersteund dat er in het nieuwe jaar een goedkeuring voor een ETF zou kunnen komen. Bovendien heeft een juridische uitspraak verkregen door Grayscale ervoor gezorgd dat de SEC hun aanvraag moet beoordelen, wat ook tot optimisme leidt.

Ondanks de wijdverspreide verwachtingen rondom goedkeuringen, zou de SEC elke aanvraag in januari kunnen afwijzen.

Tot op heden heeft de SEC nog geen enkele spot Bitcoin ETF goedgekeurd. Deze recente stappen en gesprekken duiden echter op een mogelijke verschuiving in hun houding en een stap dichter bij de goedkeuring van de eerste spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme