Digitale yuan nu toegankelijk via HSBC China voor bedrijven en consumenten

Home » Nieuws » Digitale yuan nu toegankelijk via HSBC China voor bedrijven en consumenten

HSBC Bank China heeft onlangs aangekondigd dat het als eerste buitenlandse bank in China e-CNY-diensten aanbiedt aan zowel zakelijke als particuliere klanten.

Deze stap maakt het voor zakelijke klanten mogelijk om hun bedrijfsbankrekeningen te koppelen aan digitale yuan-rekeningen, wat het beheer van activa vereenvoudigt.

Eerste transacties en partnerschappen

Om zijn zakelijke e-CNY-diensten te introduceren, werkte HSBC samen met Nord Anglia Education Group, een organisatie die scholen door heel China beheert. Deze samenwerking leidde tot de eerste e-CNY-transacties van de bank bij zes scholen in Shanghai, Beijing, Guangzhou, Jiaxing en Suzhou.

Lin Cheng, plaatsvervangend directeur financiën en belastingen bij Nord Anglia, benadrukte de voordelen van e-CNY, zoals lage kosten, onmiddellijke afrekeningen en de automatische conversiefunctie die HSBC biedt. Cheng wees op de kostenvoordelen en efficiëntieverbeteringen die deze functies met zich meebrengen, en ziet de groeiende e-CNY-infrastructuur als een kans voor digitale vooruitgang in schoolbeheer.

china hsbc e-cny aankondiging
Bron: BSCN op X.

Uitrol en acceptatie van digitale yuan

De Volksbank van China startte in 2019 met het testen van de e-CNY in steden als Shanghai en Beijing. De e-CNY, een digitale versie van de yuan, is ontworpen om gedeeltelijk contant geld te vervangen en was aanvankelijk gericht op dagelijkse detailhandelstransacties.

Desondanks melden bronnen zoals de South China Morning Post dat veel gebruikers terughoudend blijven om met de e-CNY te betalen, vooral vanwege functionele beperkingen en zorgen over privacy.

Grensoverschrijdende betalingen en nieuwe mogelijkheden

Vorige maand introduceerde Hongkong digitale portefeuilles voor grensoverschrijdende e-CNY-betalingen, met als doel het gebruik van de digitale yuan onder zijn inwoners te vergroten.

Om een digitale yuan-portemonnee te openen, moeten individuen zich wenden tot geautoriseerde banken zoals de Bank of China, Bank of Communications, China Construction Bank en Industrial and Commercial Bank of China.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme