Inwoners van Hongkong kunnen nu e-CNY-portemonnees gebruiken voor directe betalingen

Home » Nieuws » Inwoners van Hongkong kunnen nu e-CNY-portemonnees gebruiken voor directe betalingen

De Hong Kong Monetary Authority (HKMA) heeft aangekondigd dat inwoners van Hongkong nu persoonlijke e-CNY-portemonnees kunnen opzetten voor grensoverschrijdende betalingen.

Deze ontwikkeling is een onderdeel van de pogingen om het gebruik van de digitale valuta van de centrale bank van China onder de Hongkongse bevolking te vergroten.

Gemakkelijke opzet en betalingen

Volgens het persbericht kunnen gebruikers in Hongkong hun e-CNY portemonnees instellen met enkel hun mobiele telefoonnummer uit Hongkong. Het snelle betalingssysteem (FPS) van de stad maakt het voor gebruikers mogelijk hun portemonnees op te waarderen via 17 retailbanken. Echter, de e-CNY-portemonnees zijn voornamelijk bedoeld voor grensoverschrijdende betalingen tussen Hongkong en het vasteland van China, en overboekingen van persoon tot persoon binnen Hongkong zijn niet mogelijk.

Eddie Yue, de CEO van HKMA, benadrukte dat gebruikers hun e-CNY-portemonnees altijd en overal kunnen opladen zonder een bankrekening op het vasteland te hoeven openen, wat betalingen aan handelaren op het vasteland door inwoners van Hongkong vergemakkelijkt.

Digitale yuan en financiële connectiviteit

Deze nieuwste ontwikkeling is onderdeel van het ‘drie verbindingen, drie faciliteringen’-initiatief dat HKMA in januari aankondigde, gericht op het versterken van de financiële banden tussen Hongkong en het vasteland van China.

China werkt actief aan het populariseren van zijn pilotprogramma voor de digitale yuan (CBDC), waarbij maandelijkse salarissen in e-CNY worden uitbetaald aan groepen overheidsmedewerkers en werknemers van staatsbedrijven.

Uitdagingen en privacyzorgen

Ondanks de inspanningen om de digitale yuan te populariseren, meldde de South China Morning Post eerder deze week dat veel mensen die hun maandsalaris in digitale yuan ontvangen terughoudend zijn om de CBDC rechtstreeks te gebruiken vanwege privacyzorgen en andere beperkingen.

Verdere ontwikkelingen in digitale valuta

Tegelijkertijd bevindt Hongkong zich in de tweede fase van het pilotprogramma voor zijn eigen CBDC, de e-HKD. In maart lanceerde de regio ook een regelgevende sandbox voor stablecoins, met als doel de communicatie tussen toezichthouders en uitgevers die geïnteresseerd zijn in het lanceren van aan fiat gekoppelde stablecoins in Hongkong te bevorderen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme