Crypto analist: Bitcoin dominantie breekt, altcoin seizoen aanstaande?

Home » Nieuws » Crypto analist: Bitcoin dominantie breekt, altcoin seizoen aanstaande?

In een nieuw gepubliceerde YouTube-video analyseerde cryptokenner Sjuul Follings de huidige trends in de Bitcoin (BTC)- en Ethereum (ETH)-markten. De video biedt inzichten in de potentiële koersbewegingen van deze belangrijke cryptocurrencies.

Bitcoin: op weg naar een nieuwe all-time high?

Sjuul bespreekt dat Bitcoin een nieuw all-time high bereikte in maart 2021, maar daarna een dieptepunt vormde in juli 2021. Na een zes maanden durende rally zakte de koers lichtjes, maar herstelde zich sterk vanaf het steunpunt.

Volgens Sjuul is Bitcoin mogelijk op weg naar een nieuwe all-time high. Deze verwachting wordt ondersteund door de sterke rebound die de munt recent heeft laten zien.

Ethereum: terug naar de $4K?

Ethereum, de koning van de altcoins, brak in december 2023 door de weerstand van $2.000 en probeerde richting de $3.000 te stijgen, maar stuitte op stevige weerstand. Momenteel probeert Ethereum het $3.000-niveau opnieuw te bereiken.

Sjuul stelt dat als Ethereum deze drempel kan heroveren, de koers mogelijk richting de $4.000 zal gaan. Mocht dit niet lukken, dan kan Ethereum terugvallen naar het steunpunt van $2.500.

Downtrend kanaal en mogelijke bull run

Zowel Bitcoin als Ethereum bevinden zich momenteel in een neerwaartse trend. Een uitbraak boven het $3.000-niveau voor Bitcoin kan echter een opwaartse trend en een mogelijke bull run signaleren. De Ethereum-Bitcoin grafiek beweegt al enkele jaren zijwaarts, wat erop wijst dat altcoins ondermaats presteren in vergelijking met Bitcoin.

Bitcoin dominantie en altcoin seizoen

Sjuul benadrukt het belang van de Bitcoin dominantie grafiek, die aangeeft hoe sterk Bitcoin is in de markt. Een mogelijke topzone voor Bitcoin dominantie ligt rond de 57-58%. Een daling hieronder kan een verschuiving richting een altcoin seizoen signaleren, waarbij altcoins beter presteren dan Bitcoin.

Het monitoren van de totale marktwaarde exclusief Bitcoin en Ethereum is eveneens cruciaal om de prestaties van altcoins te evalueren.

Conclusie

De analyse van Sjuul Follings geeft aan dat de cryptomarkten op een cruciaal punt staan. Of we binnenkort een nieuwe bull run of een altcoin seizoen zullen zien, hangt sterk af van de bewegingen in de Bitcoin en Ethereum markten.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme