David Hirsch verlaat SEC na bijna een decennium van toezicht op crypto

Home » Nieuws » David Hirsch verlaat SEC na bijna een decennium van toezicht op crypto

David Hirsch, hoofd van de Crypto Asset en CDavid Hirsch verlaat SEC na bijna een decennium van toezicht op cryptoyber Unit binnen de handhavingsafdeling van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft aangekondigd dat hij de organisatie heeft verlaten.

Hij deelde dit nieuws afgelopen maandag op LinkedIn. Hirsch, die bijna negen jaar bij de SEC werkte, speelde een cruciale rol als crypto-handhaver tegen cryptocurrency beurzen en gedecentraliseerde financiële (DeFi) projecten.

Bijdrage en prestaties

In zijn LinkedIn-post benadrukte Hirsch zijn trots op het historische werk dat verricht is door het team dat hij mocht leiden. “Afgelopen vrijdag was mijn laatste dag bij de SEC na bijna 9 jaar,” zei Hirsch. Hij erkende verder dat, hoewel de SEC niet alles kan aanpakken vanwege de zware belasting van lopende rechtszaken, de commissie niet klaar is met het achtervolgen van partijen die zij ziet als overtreders van de effectenwetgeving.

Hirsch benadrukte dat elk succes waar hij deel van uitmaakte het directe resultaat was van samenwerking en gezamenlijke inspanningen naar een gemeenschappelijk doel.

david hirsch vertrekt bij de sec
Bron: David Hirsch op LinkedIn.

Toekomstplannen en nalatenschap

Hoewel Hirsch geen details gaf over zijn volgende professionele stap, beloofde hij binnenkort meer hierover te delen. Voordat hij bij de SEC kwam, was hij lid van de juridische adviesraad bij het NYU Center for Cybersecurity.

Met de toenemende politieke aandacht voor crypto in de VS, vooral in de aanloop naar de presidentsverkiezingen dit jaar, blijft de rol van de SEC kritisch.

Recent vertrek binnen de SEC

In gerelateerd nieuws verliet Ladan Stewart, een voormalig advocaat bekend om het voeren van geruchtmakende zaken tegen Ripple (XRP) en Coinbase, na acht jaar de handhavingsafdeling van de SEC.

Zij is nu partner bij het advocatenkantoor White & Case LLP.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme