Volgens crypto analist kan Bitcoin binnenkort naar $50.000 dalen door grote verkoopdruk

Home » Nieuws » Volgens crypto analist kan Bitcoin binnenkort naar $50.000 dalen door grote verkoopdruk

In een nieuwe analyse op YouTube heeft Nicholas Merten van DataDash gewaarschuwd voor een potentiële massale instorting van Bitcoin (BTC).

Volgens zijn laatste YouTube-video zijn er duidelijke indicaties dat de prijs van Bitcoin binnenkort aanzienlijk zou kunnen dalen.

Tekenen van zwakte in de markt

Merten benadrukt dat er tekenen van zwakte zijn in de markt, vooral gerelateerd aan de Bitcoin ETF’s, waar recent meer uitstromen dan instromen zijn waargenomen. Deze trend duidt op een verminderde veerkracht en vertrouwen onder beleggers op de huidige prijsniveaus.

De analyse wijst uit dat een correctie naar de vorige range van ongeveer $60.000 waarschijnlijk is, met een mogelijke daling naar $50.000 dollar.

Belang van marktordervloei

De ordervloei in de markt is cruciaal voor de prijsbepaling van Bitcoin, stelt Merten. Hij merkt op dat er sinds maart meer verkopers dan kopers zijn, wat leidt tot een neutrale trend in de prijs van Bitcoin. De RHODL Ratio, een datamodel dat naar de gerealiseerde waarde van onbesteedde transactie-uitvoeren kijkt, heeft in vorige cycli de markttoppen betrouwbaar aangegeven.

Echter, in de laatste cyclus heeft deze ratio een lagere piek bereikt, wat kan duiden op een geleidelijke verkoop door grote Bitcoin-houders.

Vooruitzicht op correctie en impact op altcoins

De markt vereist miljarden dollars aan instromen om significante prijsstijgingen te veroorzaken, maar recente instromen via ETF’s zijn mogelijk onvoldoende om de huidige prijzen te handhaven of verder te verhogen.

Tegelijkertijd ziet Merten kansen voor altcoins als Bitcoin een correctie ondergaat.

Zorgen over AI en de effecten op de aandelenmarkt

Tot slot spreekt Merten zijn bezorgdheid uit over de huidige hype rond kunstmatige intelligentie (AI) en de impact ervan op de aandelenmarkt.

Hij waarschuwt dat kritieke weerstandsniveaus naderen en dat een substantiële correctie op de loer ligt, aangezien er sinds augustus 2022 geen grote terugval is geweest.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme