Datalek bij CoinGecko: Miljoenen gebruikersgegevens blootgesteld via GetResponse

Home » Nieuws » Datalek bij CoinGecko: Miljoenen gebruikersgegevens blootgesteld via GetResponse

Op 5 juni heeft CoinGecko een datalek gemeld dat plaatsvond via hun externe e-mailmarketingplatform GetResponse.

Volgens de verklaringen van het bedrijf werd een account van een GetResponse-medewerker gecompromitteerd, waardoor bijna 2 miljoen contactgegevens van CoinGecko-gebruikers werden geëxporteerd.

Impact van het lek

De aanvaller maakte gebruik van dit gecompromitteerde account om 23.723 phishing-e-mails te versturen vanuit een account van een andere GetResponse-cliënt.

Deze e-mails waren bedoeld om gebruikers te misleiden door hen te verleiden tot het klikken op links of het downloaden van bijlagen die kwaadaardig konden zijn. Gelukkig werden er vanuit het domein van CoinGecko zelf geen kwaadaardige e-mails verzonden.

coingecko hack
Bron: CoinGecko op X.

Welke gegevens zijn gelekt?

Het gelekte data bevatte namen, e-mailadressen, IP-adressen en locaties van waaruit e-mails werden geopend. Hoewel de wachtwoorden en gebruikersaccounts van CoinGecko niet zijn aangetast, vormt het lekken van persoonlijke en contactgegevens een significant risico voor betrokken gebruikers.

Reactie van CoinGecko op het incident

CoinGecko heeft actief gereageerd op deze situatie door samen te werken met GetResponse. Ze informeren alle getroffen gebruikers en herzien grondig hun beveiligingsprocedures. Het bedrijf plant om, in samenwerking met hun leveranciers, hun beveiligingsprotocollen te versterken.

Aanbevelingen voor gebruikers

In de tussentijd raadt CoinGecko gebruikers aan voorzichtig te zijn met e-mails die airdrops claimen, vooral die welke vragen om op links te klikken of bijlagen te downloaden uit ongevraagde e-mails.

Deze voorzorgsmaatregelen zijn essentieel om verdere schade te voorkomen en de veiligheid van persoonlijke informatie te waarborgen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme