Chinese autoriteiten ontmaskeren $2,2 miljard witwasoperatie met crypto platforms

Home » Nieuws » Chinese autoriteiten ontmaskeren $2,2 miljard witwasoperatie met crypto platforms

De Chinese autoriteiten hebben een grootschalige ondergrondse bankoperatie van $2,2 miljard dollar blootgelegd, waarbij cryptocurrencies en handelsplatforms werden gebruikt om lokale deviezenregels te omzeilen.

Strenge regelgeving

Volgens lokale media en Xu Xiao, inspecteur bij de Qingdao-tak van de Staatsadministratie voor Buitenlandse Wisselkoersen, kochten deze “ondergrondse banken” virtuele valuta’s en verkochten ze vervolgens via buitenlandse handelsplatforms.

Dit proces zorgde voor de omzetting van yuan in buitenlandse valuta’s, een handeling die in China als illegaal wordt beschouwd. Ondanks de strenge regelgeving die de Chinese burgers beperkt tot het omwisselen van maximaal $50.000 in buitenlandse valuta per jaar, slaagde de operatie erin meer dan $2,2 miljard te verplaatsen via meer dan duizend bankrekeningen in 17 provincies en steden.

Tijdens de recente invallen hebben onderzoekers ongeveer $28.000 aan cryptocurrencies in beslag genomen, waaronder Tether (USDT) en Litecoin (LTC). Desondanks wordt aangenomen dat de operatie aanzienlijk meer heeft verplaatst, wat de strikte anti-witwasregels van het land in twijfel trekt.

Verbod

China, ooit de grootste markt voor cryptocurrencies, legde in september 2017 een algeheel verbod op crypto exchanges op en breidde in de daaropvolgende jaren de beperkingen uit tot het minen en handelen in crypto. Ondanks deze strenge restricties zijn er berichten over ondergrondse operaties van crypto exchanges.

Terwijl het vasteland van China vijandig staat tegenover crypto, toont de speciale administratieve regio Hongkong een progressievere houding. De regelgevende instantie in deze jurisdictie heeft specifieke regels voor cryptocurrencies ingevoerd en verleent licenties aan crypto exchanges die in de regio opereren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme