Dit belangrijke crypto nieuws kleurde de Kerstdagen

Home » Nieuws » Dit belangrijke crypto nieuws kleurde de Kerstdagen

Tijdens het gourmetten met de schoonfamilie wil het volgen van het laatste crypto nieuws er nog weleens bij inschieten. Toch stonden ook op eerste en tweede kerstdag de markten niet stil en waren er volop ontwikkelingen.

Zo kregen schuldeisers van een failliete exchange eindelijk een terugbetaling, blijven Bitcoin (BTC) ETF’s de berichten domineren en hangt Bux een rechtszaak boven het hoofd.

Een cadeau onder de kerstboom

Het is inmiddels bijna 10 jaar geleden dat crypto exchange Mt. Gox ter ziele ging. Een aantal schuldeisers kreeg deze kerst een onverwachte verrassing onder de kerstboom, namelijk een terugbetaling. Deze terugbetaling werd uitbetaald via PayPal, in Japanse Yen. De terugbetalingsregeling voorziet in een terugbetaling van 90% van de uitstaande bedragen, 99% van de schuldeisers zou ingestemd hebben met deze regeling.

Ook FTX schuldeisers mogen optimistisch zijn over een aanstaande terugbetaling, helemaal dankzij de onverwachte stijging van Solana. De ontplofte exchange heeft nog steeds veel crypto in bezit, waarbij Solana een van de voornaamste tokens is. FTX beschikt nu over $6 miljard aan SOL tokens, wat aangewend kan worden om de puinhopen van SBF op te ruimen.

Bitcoin ETF blijft hoog op verlanglijstje

Uiteraard gaat er ook geen kerstdag voorbij zonder nieuws over Bitcoin ETF’s. Zo kwam het bericht naar buiten dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC een ultimatum heeft gesteld aan alle partijen die in de race zijn om in januari een spot Bitcoin ETF te lanceren: voor 29 december moeten alle laatste wijzigingen ingebracht zijn. De verwachting is nog steeds dat op of rond 10 januari de eerste goedkeuringen naar buiten worden gebracht. BlackRock heeft goede papieren om bij de eerste golf goedkeuringen te zitten: het bedrijf maakte al bekend $10 miljoen aan startkapitaal in zijn ETF te pompen.

Schieten op Bux

Ook was er tijdens de kerst nog de nodige aandacht voor Bux. De Nederlandse investeringsapp, kort geleden overgenomen door ABN AMRO, hangt namelijk een rechtszaak boven het hoofd. Nu Bux geen crypto meer aanbiedt, is de native token van het platform niet langer verhandelbaar en praktisch waardeloos. Een groeiende groep investeerders, onder de naam Joinbuxtogether.com, voert gesprekken met Bux over de toekomst van de token en (mogelijke) genoegdoening.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme