Benjamin Cowen voorspelt mogelijke Bitcoin correctie à la 2019

Home » Nieuws » Benjamin Cowen voorspelt mogelijke Bitcoin correctie à la 2019

De bekende crypto analist Benjamin Cowen waarschuwt in een recente YouTube-video dat Bitcoin (BTC) een correctie kan ondergaan vergelijkbaar met die in 2019.

Cowen, met meer dan 788.000 abonnees op YouTube, merkt op dat een patroon in de Bitcoin prijs dat voorafging aan een correctie in 2019 mogelijk weer aan het ontvouwen is.

Winsten volledige uitgewist

In zijn strategie-update bespreekt hij de kans op een ‘engulfing candle’, een patroon dat de verliezen van de voorgaande week volledig uitwist, gevolgd door een beweging in de laatste week van december. Dit zou volgens hem een vergelijkbare beweging kunnen inluiden als die in 2019, net voor de eerste renteverlaging door de Federal Reserve.

De video van Cowen toont een grafiek waarin Bitcoin daalde van ongeveer $13.000 naar $9.167 na het printen van het beschreven patroon in 2019. De grafiek laat ook zien dat Bitcoin zakte tot onder de $4.000 rond de tijd dat de rentevoeten in 2019 hun dieptepunt bereikten.

Verder bespreekt Cowen de mogelijkheid dat Bitcoin een lokale piek bereikt en vervolgens ongeveer een maand voor een renteverlaging door de Fed daalt, net zoals in 2019. Hij suggereert dat sommige mensen geloven dat een Fed-verlaging al in januari zou kunnen plaatsvinden, terwijl anderen meer inzetten op een verlaging in maart.

Cowen is niet de enige analist die wijst op een mogelijke correctie van de Bitcoin prijs. Tone Vays wees er eerder deze week ook op dat er een mogelijke correctie aan zit te komen. Vays verwacht dat de correctie in de Bitcoin prijs zal komen voordat een mogelijke spot trading Bitcoin ETF zal worden goedgekeurd.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme