Vroege investeerder voorspelt grote Bitcoin correctie in aanloop naar SEC besluit

Home » Nieuws » Vroege investeerder voorspelt grote Bitcoin correctie in aanloop naar SEC besluit

Tone Vays, een gerenommeerde handelaar en een van de vroege Bitcoin (BTC) adepten, waarschuwt voor een naderende correctie in de Bitcoin koers.

“Verkoop-het-nieuws’-scenario

In een recente video op YouTube benadrukt Vays dat de grote prijsstijgingen van Bitcoin in de afgelopen tijd mogelijk ten einde lopen, vooral in januari wanneer de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar beslissing bekend zal maken over de Spot Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETF’s).

Ongeacht de uitkomst van het SEC-besluit, Vays voorziet een “verkoop-het-nieuws” scenario voor Bitcoin. Hij verwacht een hoogtepunt in de koers rond $48.000, mogelijk halverwege januari, in lijn met ofwel de afwijzing of de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF. Zelfs als de ETF wordt goedgekeurd, anticipeert hij op een daling van de Bitcoin-koers.

De reden voor deze voorspelde daling is de aanzienlijke stijging van Bitcoin dit jaar. Met een winst van 200% in een jaar tijd, acht Vays een correctie niet alleen waarschijnlijk maar ook noodzakelijk. Hij legt uit dat, indien Bitcoin begint te dalen naar een niveau van ongeveer $36.000, een goedkeuring van de SEC potentieel bullish kan zijn voor de koers en een klim naar $48.000 kan initiëren. Echter, als de koers eerst stijgt naar dit niveau, verwacht hij een daling na de bekendmaking van het nieuws door de SEC.

Op het moment van schrijven staat Bitcoin op $43.400, en hoewel de markt momenteel relatief rustig lijkt, met name tijdens de feestdagen, waarschuwt Vays beleggers voor mogelijke volatiliteit in de nabije toekomst.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme