Bitcoin ETF goedkeuring nabij: Cathie Wood ziet gouden toekomst voor crypto in 2024

Home » Nieuws » Bitcoin ETF goedkeuring nabij: Cathie Wood ziet gouden toekomst voor crypto in 2024

Cathie Wood, CEO van Ark Invest, heeft haar optimisme geuit over de aanstaande goedkeuring van een spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In recente interviews met CNBC en Yahoo Finance benadrukte Wood de positieve signalen die wijzen op een goedkeuring in januari 2024. Ze merkte op dat de SEC’s verbeterde begrip en kennis van de relevante kwesties “zeer bemoedigend” zijn.

Institutionele interesse

Wood, die samenwerkt met 21Shares aan Ethereum (ETH) en Bitcoin futures ETF-producten, onderstreepte het belang van een spot Bitcoin ETF voor het stimuleren van institutionele interesse in de cryptomarkt. Volgens haar zullen instellingen en investeerders, eenmaal gevestigd, manieren zoeken om hun portfolio’s te diversifiëren. Ze prees 21Shares als de “grootste pure-play ETP crypto provider in de wereld met ongeveer $2 miljard aan activa”.

Wood sprak ook over de impact van de goedkeuring van een spot ETF op de prijs van Bitcoin. Ze verwacht dat er op korte termijn een impact zal zijn, maar dat de institutionele instroom in Bitcoin een aanzienlijke invloed zal hebben op de prijs van de leidende cryptocurrency. “We houden de infrastructuur in de gaten, en die werkt,” merkte Wood op, wijzend op het belang van actief beheerde diversificatiestrategieën.

Kijkend naar 2024, voorspelt Wood een voortzetting van de positieve trend die in 2023 werd gezien, waarin Bitcoin ondanks uitdagingen in de wereldwijde economie zoals een regionale bankcrisis en hoge inflatie een winst van ongeveer 150% behaalde.

Wood stelde ook dat Bitcoin dient als een hedge tegen zowel inflatie als deflatie, en voorzag een toekomst waarin Bitcoin wordt behandeld als een investering vergelijkbaar met fysiek goud. Daarnaast suggereerde ze dat Bitcoin in meer opkomende economieën als wettig betaalmiddel zou kunnen worden aangenomen, verwijzend naar de steun van El Salvador en Argentinië voor Bitcoin en crypto-assets.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme