Hongkong klaar voor aanvragen spot crypto ETF’s, zeggen toezichthouders

Home » Nieuws » Hongkong klaar voor aanvragen spot crypto ETF’s, zeggen toezichthouders

Hongkong’s toezichthouders hebben aangekondigd klaar te zijn voor het overwegen van aanvragen voor spot crypto exchange-traded funds (ETF’s).

Deze ontwikkeling komt op een moment dat er speculaties zijn dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) op het punt staat een spot Bitcoin (BTC) ETF goed te keuren.

Regelgeving bijgewerkt

In een gezamenlijke verklaring van de Securities and Futures Commission (SFC) en de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) wordt aangegeven dat het virtuele asset-landschap sinds 2018 aanzienlijk is veranderd. Dit was het jaar waarin de SFC een regelgeving aanpak formuleerde die zich alleen op professionele beleggers richtte.

Recent heeft Hongkong zijn benadering ten aanzien van crypto versoepeld, waarbij de houding van de toezichthouders ten opzichte van detailhandel en blootstelling aan digitale activa is verschoven. In oktober heeft de SFC haar regelgeving bijgewerkt om een breder scala aan investeerders toe te staan te beleggen in spot-crypto en ETF’s.

Vorige maand gaf Julia Leung, CEO van de SFC, aan dat de toezichthouder overweegt detailhandel investeerders toe te staan te beleggen in spot crypto ETF’s en dat zij openstaat voor “voorstellen die gebruikmaken van innovatieve technologie die efficiëntie en klantbeleving verbetert,” mits eventuele risico’s worden aangepakt.

Deze aankondiging komt te midden van speculaties dat de Amerikaanse SEC waarschijnlijk in de eerste weken van het volgende jaar een spot Bitcoin ETF zal goedkeuren. Hongkong lijkt hiermee een steeds aantrekkelijkere markt te worden voor crypto bedrijven en beleggers, wat in lijn is met de inspanningen om haar positie als wereldwijd financieel centrum te versterken.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme