CEO Ledger licht hack toe en noemt het een ‘geïsoleerd incident

Home » Nieuws » CEO Ledger licht hack toe en noemt het een ‘geïsoleerd incident

Pascal Gauthier, CEO van hardware wallet fabrikant Ledger, heeft uitgebreid gesproken over de recente “supply chain-aanval” op het Ledger ConnectKit. In een blogpost en verschillende mededelingen benadrukte hij dat dit een “helaas geïsoleerd voorval” was, veroorzaakt door een phishingaanval op een voormalige werknemer.

Onduidelijkheid

Gauthier legde uit dat de standaardpraktijk bij Ledger vereist dat geen enkele persoon code kan implementeren zonder beoordeling door meerdere partijen. “We hebben sterke toegangscontroles, interne beoordelingen en meervoudige handtekeningen voor de meeste delen van onze ontwikkeling. Dit geldt voor 99% van onze interne systemen,” zei hij. Alle toegang van voormalige werknemers tot Ledger-systemen wordt ingetrokken, maar het is nog onduidelijk hoe de betrokken ex-werknemer toegang behield.

Het incident werd voor het eerst gerapporteerd op donderdagmiddag, met de gedecentraliseerde beurs SushiSwap die een waarschuwing gaf. SushiSwap en Revoke.cash, die ook getroffen was, haalden hun front-end webapp offline en adviseerden gebruikers om niet te reageren op onverwachte “Connect Wallet”-pop-ups.

Volgens Gauthier zal Ledger de beveiliging rond dApps die op browser gebaseerde ondertekening mogelijk maken, verhogen. Ledger promootte doorzichtige en duidelijke transacties, waardoor gebruikers beter begrijpen wat ze ondertekenen.

De aanval, die ongeveer vijf uur actief was, werd binnen 40 minuten na ontdekking geneutraliseerd. Ledger werkte samen met WalletConnect om de kwaadaardige code neer te halen en heeft de authentieke ConnectKit ingezet.

Tether CEO Paolo Ardoino bevestigde dat het adres van de aanvaller was bevroren. Gauthier verklaarde verder dat Ledger samenwerkt met de autoriteiten om de dader op te sporen, de gestolen fondsen te traceren en gestolen activa te helpen herstellen.

Toen de hack op donderdagmiddag 15 december bekend werd, zakte de koers van Bitcoin (BTC) en andere munten direct op een snel tempo. Bitcoin zakte van ongeveer $43.000 naar $41.400 dollar, maar herstelde zich snel weer naar prijzen eerder op de dag.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme