SEC en BlackRock opnieuw in gesprek over iShares Bitcoin ETF

Home » Nieuws » SEC en BlackRock opnieuw in gesprek over iShares Bitcoin ETF

BlackRock, een vooraanstaand vermogensbeheerbedrijf, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hebben op 14 december opnieuw samengezeten om de iShares Bitcoin ETF te bespreken.

Deze ontmoeting volgt op eerdere bijeenkomsten waarbij soortgelijke onderwerpen werden behandeld, waaronder in-kind transacties.

Anders dan voorgaande gesprekken

Volgens James Seyffart, een analist van Bloomberg Intelligence, was deze laatste bijeenkomst anders dan de voorgaande omdat er geen presentaties werden gegeven. In plaats daarvan lag de focus op discussies over de aanvraag die BlackRock had ingediend. Deze aanvraag was herzien na een derde ontmoeting tussen vertegenwoordigers van BlackRock en de SEC, geleid door voorzitter Gary Gensler, op 11 december. Eerdere ontmoetingen vonden plaats op 20 en 28 november.

De SEC moet nog een beslissing nemen over de aanvraag van BlackRock, met een deadline op 15 januari en een uiterste grens op 15 maart. Andere bedrijven zoals Hashdex, die ook betrokken zijn bij de race voor een spot Bitcoin ETF, hebben interacties gehad met het kantoor van de voorzitter van de SEC.

Een gebruiker op X vroeg Seyffart over de kans op goedkeuring door de SEC, gezien de recente opmerkingen van Gensler over het luisteren naar de rechtbanken. Seyffart reageerde optimistisch: “Ja – we denken dat het gaat gebeuren.”

Deze bijeenkomsten en discussies benadrukken de groeiende belangstelling en anticipatie in de financiële wereld voor de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin ETF.

Naast BlackRock wachten ook andere firma’s zoals Grayscale, Bitwise, VanEck, WisdomTree, Invesco Galaxy, Fidelity en Hashdex op de beslissing van de SEC.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme