Spot Bitcoin ETF’s kunnen huidige 150 crypto ETP’s overschaduwen

Home » Nieuws » Spot Bitcoin ETF’s kunnen huidige 150 crypto ETP’s overschaduwen

Recente gegevens van BitMEX Research geven aan dat er momenteel ongeveer 150 crypto exchange-traded products (ETP’s) op de markt zijn, met een beheerd vermogen van in totaal $50,3 miljard dollar.

Deze markt, die zowel spot- als futuresfondsen omvat en doorgaans de prestaties van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) volgt, zou binnenkort een grote verandering kunnen ondergaan met de introductie van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

Grote instroom verwacht

Het grootste ETP op de lijst is momenteel het Bitcoin Trust van Grayscale, dat probeert omgezet te worden in een spot ETF-product. Marktcommentatoren geloven dat de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), mogelijk al op 10 januari, de totale investeringen in crypto ETP’s uiteindelijk zou kunnen verdubbelen.

Bitwise, een crypto-investeringsfonds, voorspelt dat spot Bitcoin ETF’s binnen vijf jaar de meest succesvolle ETF-producten ooit gelanceerd kunnen worden, met een verwachte $72 miljard aan beheerd vermogen – meer dan een verdubbeling van de huidige markt. Van Eck, een wereldwijde fondsbeheerder, biedt een voorzichtigere kijk en schat dat ongeveer $2,4 miljard in spot Bitcoin producten zou kunnen stromen in het eerste kwartaal van 2024.

Een rapport van 21 december van ETF researchfirma ETFGI onthulde dat crypto ETF’s wereldwijd netto-instromen van $1,6 miljard hebben aangetrokken tot nu toe dit jaar, waarbij alleen al in november $1,31 miljard werd toegevoegd. Dit totale investeringsvolume is bijna het dubbele van de netto-instromen van $750 miljoen in crypto ETP’s in 2022.

Van de 150 crypto-fondsen trokken de top 20 ETF’s het grootste investeringsvolume aan, met een totaal van $1,3 miljard dat in de loop van 2023 in hen stroomde. De ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), gelanceerd tijdens een crypto bullmarkt in oktober 2021, zag de grootste individuele instroom met een toevoeging van $278,7 miljoen in 2023.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme