Satoshi-tijdperk Bitcoins ontwaken: meer dan $40 miljoen verplaatst

Home » Nieuws » Satoshi-tijdperk Bitcoins ontwaken: meer dan $40 miljoen verplaatst

Recent is er een opmerkelijke verplaatsing geweest van meer dan 1.000 Bitcoins (BTC) uit de vroege dagen van het Bitcoin-netwerk, ook bekend als het “Satoshi-tijdperk”.

Gekocht voor slechts $100 dollar

Deze zeldzame gebeurtenis, vastgelegd door de on-chain analysefirma CryptoQuant, vond plaats op 4 december. De Bitcoins, die meer dan dertien jaar geleden tussen augustus en november 2010 zijn gemaakt, maken deel uit van de blokbeloningen en hadden toen een geschatte totale kostprijs van $100 dollar

Het adres 35BRV3y2tEJNCHbmVtAe3kXNckYgu8X7av ontving precies 999,99 Bitcoins in één transactie en verdeelde deze vervolgens over verschillende adressen. Deze Bitcoins zijn uiteindelijk samengevoegd in het adres 1CzBL1pEudgqeTtoyPLtrVQHo7nYAZxmKZ, dat nu een saldo van 1.028 Bitcoins bezit met een totale marktwaarde van ongeveer $43 miljoen.

Analisten van CryptoQuant speculeren dat de vroege miner mogelijk deze Bitcoins heeft verkocht, mogelijk door ze naar een OTC-handelsplatform of bewaardienst te sturen. Dit is niet de eerste keer in 2023 dat Bitcoins uit het “Satoshi-tijdperk” in beweging komen. In juli werd een wallet die 11 jaar inactief was, geactiveerd en verplaatste $30 miljoen aan Bitcoins naar andere wallets, terwijl in augustus een andere wallet 1.005 BTC naar een nieuw adres verplaatste.

Deze verplaatsingen komen op een moment dat de koers van Bitcoin flink is gestegen. Alleen in de afgelopen week steeg de prijs van de munt met ruim 15%. In de afgelopen maand is de koers met bijna 25% gestegen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme