Fidelity’s spot Bitcoin ETF genoteerd op DTCC

Home » Nieuws » Fidelity’s spot Bitcoin ETF genoteerd op DTCC

Fidelity Investments heeft een notering gekregen van zijn spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF), aangeduid met het tickersymbool FBTC, op de Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC).

Deze stap wordt gezien als een belangrijke mijlpaal richting de officiële goedkeuring van de eerste spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten, wat een positief signaal is voor de cryptomarkt.

Groeiende acceptatie

De notering bij de DTCC, een belangrijke speler in de financiële wereld die clearing- en afwikkelingsdiensten levert aan grote beurzen zoals NASDAQ, markeert een groeiende institutionele acceptatie van digitale activa. Deze ontwikkeling sluit aan bij de trend waarin andere grote financiële instellingen, zoals BlackRock, ook interesse tonen in cryptocurrencies.

Deze mijlpaal van Fidelity komt op een moment van verhoogde belangstelling voor Bitcoin en spot Bitcoin ETFs, mede door de recente stijging van de Bitcoin (BTC) prijs, die in de afgelopen week met ruim 10% is gestegen en zelfs de $44.000 dollar heeft aangetikt.

De crypto community en beleggers wachten met spanning op de beslissing van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over diverse aanstaande ETF-aanvragen, waaronder die van Ark 21Shares Bitcoin ETF (ARKB). De deadline voor deze goedkeuringen, inclusief die van Fidelity, is vastgesteld op 10 januari.

De regelgevende omgeving rondom cryptocurrency ETFs blijft in beweging. Recent heeft een rechterlijke uitspraak in de zaak Grayscale vs. SEC de Commissie opgedragen de goedkeuringsprocedures voor ETF-aanvragen te versnellen.

Deze beslissing kan als een stap gezien worden in de richting van meer institutionele betrokkenheid in de crypto-markt en een verdere integratie van digitale activa in het reguliere financiële systeem.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme