Recordaantal van 10.627 Bitcoins verplaatst door Duitse overheid

Home » Nieuws » Recordaantal van 10.627 Bitcoins verplaatst door Duitse overheid

De Duitse overheid heeft vandaag opnieuw aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin (BTC) verplaatst naar gecentraliseerde beurzen zoals Bitstamp, Kraken en Coinbase. Deze transacties, die op donderdag plaatsvonden, hadden vermoedelijk de intentie om de digitale valuta te verkopen.

In totaal werd er op deze dag voor $615,3 miljoen dollar aan Bitcoins overgedragen, waarbij 10.627 Bitcoins van handen wisselden. De overheid heeft nog steeds ongeveer 4.925 Bitcoins in bezit, met een geschatte waarde van meer dan $283 miljoen dollar.

Details van de overdrachten

In de ochtenduren werden 1.125 Bitcoins verdeeld over de drie grote beurzen, elk ontvangende 375 Bitcoins ter waarde van ongeveer $21,8 miljoen dollar. Daarnaast werd 1.000 Bitcoins overgemaakt naar een portemonnee van de B2C2 Group en 250 Bitcoins naar een verondersteld OTC-service institutioneel crypto adres.

bitcoin duitse overheid transacties
Bron: Arkham.

Later op de dag werden nog eens 1.500 Bitcoins naar B2C2 Group verzonden en kleinere hoeveelheden naar verschillende andere adressen en beurzen.

Ontvangen Bitcoins en kritiek

Dezelfde dag dat deze uitstroom plaatsvond, ontving de Duitse overheidsportemonnee 2.442 Bitcoins terug, met een waarde van ongeveer $142 miljoen dollar. Deze terugkeer van fondsen kan duiden op onverkochte Bitcoin als onderdeel van een verkoopovereenkomst.

Joana Cotar, onafhankelijk lid van de Duitse Bondsdag en voorstander van Bitcoin, heeft kritiek geuit op de snelle verkoop van de overheid zonder een uitgebreide strategie voor het omgaan met Bitcoin, en noemde dit “contraproductief”. Zij benadrukte dat een meer doordachte benadering wenselijk zou zijn.

Strategische aanpak en marktimpact

Deze transacties zijn in lijn met de strategie van de Duitse overheid om 50.000 in beslag genomen Bitcoin, verkregen uit de inmiddels opgeheven piraterijwebsite Movie2K, van de hand te doen.

De prijs van Bitcoin is sinds de aanvang van deze overheidsactiviteiten met ongeveer 10% gedaald, hoewel de munt op de dag van de transactie zelf met slechts 0,3% daalde tot een prijs van $57.500 dollar.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme