PlanB: Bitcoin ondergewaardeerd in vergelijking met goud

Home » Nieuws » PlanB: Bitcoin ondergewaardeerd in vergelijking met goud

Volgens PlanB lijkt de prijs van Bitcoin (BTC), wanneer uitgedrukt in goud in plaats van in fiatvaluta zoals de Amerikaanse dollar, nog nauwkeuriger het Stock-to-Flow (S2F) model te volgen.

Dit model, dat veel gebruikt wordt in de crypto-industrie, analyseert de verhouding tussen de hoeveelheid beschikbare Bitcoin en de jaarlijkse productie.

Toename in waarde

In zijn tweet benadrukt PlanB dat één Bitcoin momenteel gelijk staat aan ongeveer 22 ons goud. Dit is interessant, aangezien het S2F-model aangeeft dat de waarde eigenlijk rond de 35 ons goud zou moeten liggen. Dit suggereert dat Bitcoin momenteel ondergewaardeerd is volgens dit model.

PlanB voegt hieraan toe dat na de volgende halvering van Bitcoin in 2024, die de jaarlijkse productie van nieuwe Bitcoins halveert, het S2F-model een waardestijging van Bitcoin tot maar liefst 300 ons goud voorspelt. Deze halvering is een belangrijk evenement in de Bitcoin-community, omdat het de schaarste van de munt vergroot, wat traditioneel heeft geleid tot een toename van de waarde.

In een eerdere tweet gaf PlanB aan dat Bitcoin door de jaren heen beter heeft geïnvesteerd dan traditionele techbedrijven zoals Meta en Apple. Bitcoin zou volgens PlanB een hoger rendement geven. In ander nieuws voorspelde hij dat de Bitcoin prijs in het jaar 2024 zou kunnen stijgen tot boven de $500.000 dollar.

PlanB is bekend in de cryptocurrency en financiële wereld, vooral vanwege zijn “Stock-to-Flow” model, dat hij gebruikt om de prijs van Bitcoin te voorspellen. Dit model is gebaseerd op de verhouding tussen de voorraad (het aantal beschikbare Bitcoins) en de jaarlijkse productie (flow).

Het idee is dat schaarse goederen, zoals goud en Bitcoin, waarde winnen naarmate ze zeldzamer worden. PlanB’s model heeft veel aandacht gekregen in de crypto-community, zowel positief als negatief, vanwege zijn soms zeer optimistische voorspellingen over de toekomstige prijs van Bitcoin.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme