Reddit gebruikers ontmaskeren deepfake oplichting met Ripple CEO op YouTube

Home » Nieuws » Reddit gebruikers ontmaskeren deepfake oplichting met Ripple CEO op YouTube

Gebruikers van het sociale mediaplatform Reddit hebben een deepfake video op YouTube aan het licht gebracht, waarin de CEO van Ripple (XRP), Brad Garlinghouse, naar verluidt XRP-houders aanspoort om hun munten naar een specifiek adres te sturen met de belofte het dubbele bedrag terug te sturen. Deze methode wordt vaak gebruikt door oplichters.

Misleidende advertenties

In diverse discussies op Reddit meldden gebruikers dat ze deze misleidende advertentie rond 25 november en 3 december op YouTube hadden gezien. Meerdere Reddit-gebruikers bevestigden soortgelijke misleidende advertenties te hebben gezien en gerapporteerd.

De video toont een digitale versie van Garlinghouse, ogenschijnlijk gecreëerd met AI-technologie. Deze digitale Garlinghouse nodigt kijkers uit om deel te nemen aan een XRP-evenement, waarbij ze worden opgeroepen hun XRP-tokens naar een bepaald adres te sturen. Als beloning belooft het karakter in de video om het dubbele bedrag terug te sturen, wat lijkt op een frauduleuze weggeefactie.

Een gebruiker van Reddit deelde onlangs dat Google geweigerd heeft deze verdachte videoadvertentie, gericht op cryptocurrency gebruikers, te verwijderen. Deze gebruiker plaatste een afbeelding van het antwoord dat ze ontvingen van Google’s Trust and Safety Team, waarin werd vermeld dat de advertentie geen enkel beleid schendt en vroegen de gebruiker om binnen zes maanden extra details te verstrekken.

Op het moment van schrijven had een YouTube-video van dezelfde advertentie meer dan 17.000 weergaven. Reddit-gebruikers waarschuwden anderen om niet te interageren met de QR-code in de video om potentiële financiële verliezen te voorkomen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme