PlanB: Bitcoin verslaat top techbedrijven zoals Apple in rendement

Home » Nieuws » PlanB: Bitcoin verslaat top techbedrijven zoals Apple in rendement

De Nederlandse, anonieme, crypto analist PlanB heeft recent een tweet op X geplaatst waarin hij de opvallende vergelijking heeft gemaakt tussen Bitcoin (BTC) en grote technologiebedrijven.

Superieure belegging

In zijn tweet stelt PlanB dat, ondanks de hoge volatiliteit en de significante maximale waardedalingen (drawdowns) van Bitcoin, het nog steeds een superieure beleggingsoptie is vergeleken met andere prominente activa in de technologie- en entertainment sector.

Volgens PlanB hebben grote bedrijven zoals Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Tesla, en Nvidia allemaal te maken gehad met maximale waardedalingen van meer dan 70%, een fenomeen dat vergelijkbaar is met dat van Bitcoin. Echter, wat Bitcoin onderscheidt van deze activa, is het aanzienlijk hogere rendement dat het heeft opgeleverd.

Interessant genoeg benadrukt PlanB in zijn tweet dat een portefeuille managementstrategie die enkel bestaat uit Bitcoin en contant geld – in elke verhouding, variërend van 100% Bitcoin en 0% contant tot een meer conservatieve mix zoals 90% Bitcoin en 10% contant – betere resultaten zou opleveren dan een portefeuille die welk ander activum dan ook bevat.

PlanB is bekend als een pseudoniem voor een anonieme Nederlandse institutionele belegger. Hij is vooral bekend geworden door zijn werk met Bitcoin prijsmodellering. PlanB heeft de aandacht getrokken in de cryptocurrency community met zijn stock-to-flow model (S2F), dat gebruikt wordt om de prijs van Bitcoin te voorspellen op basis van de schaarste ervan.

Volgens dit model wordt de waarde van Bitcoin bepaald door het aantal beschikbare munten (de “stock”) in verhouding tot de jaarlijkse productie (de “flow”). Het model suggereert dat naarmate Bitcoin zeldzamer wordt door halveringen (waarbij de beloning voor het minen van nieuwe blokken elke vier jaar halveert), de prijs zal stijgen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme