Meer bedrijven gaan Bitcoin aan balans toevoegen na aanpassing boekhoudregels, zegt Cory Klippsten

Home » Nieuws » Meer bedrijven gaan Bitcoin aan balans toevoegen na aanpassing boekhoudregels, zegt Cory Klippsten

Een verandering in de Amerikaanse boekhoudregels kan binnenkort leiden tot een aanzienlijke toename van het aantal bedrijven dat Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrency’s in hun balansen opneemt.

Volgens Cory Klippsten, CEO van Bitcoin-only beursplatform Swan Bitcoin, maakt de nieuwe regelgeving het voor meer bedrijven, zoals MicroStrategy en Tesla, aantrekkelijker om in Bitcoin te investeren.

Werkelijke marktwaarde

Deze verandering in de regelgeving, die vanaf december 2024 van kracht wordt, stelt bedrijven in staat om de werkelijke marktwaarde van hun crypto bezittingen nauwkeuriger te rapporteren. Onder de oude regels moesten bedrijven de waarde van hun Bitcoin naar beneden bijstellen bij koersdalingen, maar mochten ze winsten niet opnemen in hun boekhouding. Dit leidde tot een vertekend beeld van de financiële gezondheid van deze bedrijven.

Met de nieuwe regels kunnen bedrijven winsten en verliezen rapporteren, wat hen meer vertrouwen geeft bij het waarderen van hun crypto bezittingen. “Deze verandering is cruciaal voor een breed scala aan bedrijven, niet alleen diegene die primair op Bitcoin zijn gericht,” zegt Klippsten. Hij benadrukt dat het meer mainstream corporate adoptie van Bitcoin aanmoedigt.

Markus Thielen, hoofd van de onderzoeksafdeling bij Matrixport en auteur van ‘Crypto Titans’, bevestigt dat de regelverandering de toenemende vraag van bedrijven naar Bitcoin en andere digitale activa onderstreept. “Digitale assets worden steeds belangrijker binnen de financiële huishouding van bedrijven,” voegt Thielen toe.

Deze ontwikkeling komt op een interessant moment, gezien de aanstaande lancering van Spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Hoewel de toekomstige impact nog moet blijken, wordt deze verandering algemeen gezien als een positieve stap voor de integratie van Bitcoin in het financiële landschap van bedrijven.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme