Bux gaat verder zonder crypto na overname door ABN AMRO

Home » Nieuws » Bux gaat verder zonder crypto na overname door ABN AMRO

ABN AMRO Bank heeft aangekondigd de mobiele broker Bux over te nemen, een stap die de bank als een belangrijke uitbreiding van haar digitale aanbod en positie in de markt voor particuliere beleggers ziet.

De aankondiging, die donderdag werd gedaan, benadrukt dat Bux, ondanks de overname, als een onafhankelijke applicatie zal blijven opereren.

Stoppen met crypto

Een opvallende wijziging in de strategie van Bux, naast de overname, is het besluit om te stoppen met activiteiten op het gebied van cryptocurrency’s. Bux heeft dit besluit in een bericht aan zijn gebruikers meegedeeld, waarin het aangeeft dat na grondige evaluatie het stopzetten van deze activiteiten en het aanbieden aan klanten om hun crypto posities over te dragen naar een vertrouwde derde partij, de enige haalbare optie is. Hoewel specifieke namen van derde partijen niet zijn genoemd, heeft Bux aangegeven een overeenkomst te hebben gesloten met een betrouwbaar platform ervaren in migraties, om een kosteloze overdracht van alle crypto posities van klanten te garanderen.

Bux, opgericht in 2013 en actief in acht landen met ongeveer 500.000 klanten, heeft een sterke groei gekend, met name tijdens de coronapandemie. Echter, met de afname in beleggingsactiviteiten en de recente strategische wijzigingen, begint het bedrijf nu aan een nieuw hoofdstuk onder de vleugels van ABN AMRO.

Yorick Naeff, de directeur van Bux, ziet de samenwerking met ABN AMRO als een essentiële stap om marktleider te worden in de Europese retailbeleggingssector. ABN AMRO benadrukt dat Bux heeft aangetoond effectief te zijn in het bedienen van klanten die vroegtijdig nadenken over hun financiële toekomst.

De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank, welke verwacht wordt in 2024 afgerond te zijn.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme