Netto instroom van $147 miljoen in Amerikaanse Bitcoin ETF’s, positieve trend duurt voort

Home » Nieuws » Netto instroom van $147 miljoen in Amerikaanse Bitcoin ETF’s, positieve trend duurt voort

De Amerikaanse spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) zagen op woensdag een totale netto instroom van $147,37 miljoen dollar, wat een vierde opeenvolgende dag van positieve fondsstromen markeerde.

De ETF van Fidelity, FBTC, leidde de instromen op woensdag met $57,79 miljoen, volgens gegevens van Farside Investors. Dit werd gevolgd door het spot Bitcoin fonds van Franklin Templeton, dat $31,66 miljoen dollar aantrok, de grootste instroom sinds begin mei.

Grote spelers en hun bewegingen

BlackRock’s IBIT, het spot Bitcoin fonds met de grootste netto activawaarde, rapporteerde netto instromen van $22,24 miljoen gisteren, terwijl Valkyrie’s BRRR netto instromen van $20,68 miljoen dollar poste.

Invesco en Galaxy Digital’s BTCO rapporteerden ook ongeveer $9,5 miljoen dollar aan instromen, terwijl fondsen van Ark Invest en 21Shares, Bitwise en VanEck kleinere bedragen aan netto instroom zagen.

Grayscale’s uitstroom als uitzondering

Grayscale’s GBTC, de op een na grootste Bitcoin ETF, was het enige fonds dat gisteren netto uitstromen rapporteerde, ter waarde van $8,15 miljoen dollar. In totaal werd er voor $1,25 miljard dollar aan waarde verhandeld op de 11 spot Bitcoin fondsen op woensdag.

Echter, het handelsvolume in spot bitcoin ETF’s blijft op een aanzienlijk lager niveau vergeleken met de hoogtepunten in maart en april dit jaar, waar meer dan $12 miljard dollar per dag werd verhandeld.

Bitcoin vooruitzichten

Bitcoin’s waarde daalde met 1,5% naar $58,133 dollar in de afgelopen 24 uur, volgens gegevens van Bybit. Het herstelde redelijk van de daling van vorige week maar blijft aanzienlijk lager dan de prijsrange van meer dan $70.000 dollar in begin juni.

Crypto investeerders worden nog steeds geconfronteerd met onzekerheden op de markt met betrekking tot uitbetalingen van Mt Gox en de verkoopdruk van de Duitse overheid.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme