Mogelijke daling voor Bitcoin naar $60.000 in zicht, volgens CryptoQuant

Home » Nieuws » Mogelijke daling voor Bitcoin naar $60.000 in zicht, volgens CryptoQuant

De Bitcoin (BTC) prijs bevindt zich momenteel in een kritieke fase. Na een aanzienlijke daling sinds begin juni, van ongeveer $72.000 naar momenteel $62.000 dollar, is het sentiment omtrent de munt niet al te positief.

Analisten, waaronder die van CryptoQuant, suggereren dat de prijs mogelijk verder kan zakken naar $60.000. Deze waarschuwing is gebaseerd op historische data die aantoont dat wanneer de Bitcoin prijs onder de on-chain gerealiseerde prijs van kortetermijnhouders zakt, dit doorgaans resulteert in een correctie van 8 tot 12%.

Externe druk op de Bitcoin markt

Een belangrijke oorzaak van de recente prijsdalingen is de toegenomen verkoopdruk. Dit komt deels door acties van grote investeerders (whales) die hun bezit verkopen. Bovendien heeft de Duitse overheid recentelijk $325 miljoen aan in beslag genomen Bitcoin verkocht, afkomstig van de illegale filmwebsite Movie2k.to. Deze verkoop heeft ook bijgedragen aan de dalende koers.

Verder ervaren Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) voortdurende uitstromen. In de afgelopen weken hebben deze fondsen aanzienlijke verliezen geleden, wat wijst op een toenemende onzekerheid onder investeerders.

cryptoquant bitcoin 60k voorspelling
Bron: CryptoQuant op X.

Strategische aankopen in een dalende markt

Ondanks de algemene marktdalingen ziet MicroStrategy, een van de grootste publieke Bitcoin-houders, kansen in de huidige lage prijzen. Het bedrijf heeft onlangs $800 miljoen aan converteerbare obligaties uitgegeven en met de opbrengst van $786 miljoen na aftrek van kosten, 11.931 Bitcoin gekocht.

Met deze nieuwe aankopen heeft MicroStrategy nu 226.331 BTC in bezit, tegen een gemiddelde prijs van $36.798 per Bitcoin.

Vooruitzichten en mogelijke scenario’s

Als Bitcoin de huidige bearish trend voortzet, kan een hertest van de gemiddelde kostprijs van kortetermijnhouders, zoals aangegeven door de on-chain gerealiseerde prijs, op handen zijn. Deze scenario’s zijn in het verleden van belang gebleken voor de prijsontwikkeling van het activum. Met de dreiging van verdere prijsdalingen en tegelijkertijd strategische aankopen door grote spelers, blijft de markt volatiel en onvoorspelbaar.

Investeerders blijven waakzaam en zullen moeten beslissen of ze de huidige dip als een koopkans zien of als een teken om voorzichtig te zijn.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme