CNBC: Bitcoin gaat zeldzamer worden dan goud

Home » Nieuws » CNBC: Bitcoin gaat zeldzamer worden dan goud

Op maandag 4 december heeft CNBC’s programma ‘Fast Money’ aandacht besteed aan Bitcoin (BTC), waarbij handelaar Brian Kelly belangrijke inzichten deelde over de toekomst van deze digitale valuta.

Ook ‘stock-to-flow ratio’ genoemd

Kelly benadrukte dat de volgende Bitcoin halvering, gepland voor april, de beloningen voor miners zal halveren. Deze ontwikkeling, zo betoogt hij, zal ervoor zorgen dat Bitcoin zeldzamer wordt dan goud door de beperking van het nieuwe aanbod.

Kelly wees erop dat de 12 tot 16 maanden na vorige halveringen, Bitcoin’s sterkste prestaties in zijn vierjarige cyclus vertegenwoordigden. Hij benadrukt dat, ondanks verschillen in de cyclus, de halvering een positieve invloed behoudt. Na de halvering zullen slechts 900 nieuwe Bitcoins per dag worden uitgegeven, wat BTC zeldzamer maakt dan goud in termen van nieuw aanbod.

Een belangrijk aspect dat Kelly belichtte, is de ‘stock-to-flow ratio’, een maatstaf die de jaarlijkse productie van een activum vergelijkt met de bestaande voorraad. Door de gereduceerde uitgifte van nieuwe Bitcoins, een gevolg van de halvering, zal deze ratio die van goud overtreffen, wat historisch gezien een primeur is.

Deze ontwikkelingen hebben bijgedragen aan een indrukwekkende stijging van de Bitcoin prijs. Volgens de laatste gegevens van Bitvavo is BTC in de afgelopen 24 uur van €38.300 naar een hoogtepunt van €41.000 om vervolgens te stabiliseren rond de $40.100. In de laatste 24 uur is de waarde van Bitcoin met 4,44% gestegen en over de laatste zeven dagen met 12,89%. Desalniettemin blijft het onduidelijk of Bitcoin verder zal stijgen of een ommekeer zal ervaren.

Standard Chartered heeft, mede door deze ontwikkelingen, een voorspelling gedaan van een prijs van $100.000 voor Bitcoin tegen het einde van 2024. Met de mogelijke goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF in het vooruitzicht, lijkt een perfecte storm zich te ontwikkelen voor de cryptocurrency.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme