CEO van Cantor Fitzgerald is een grote voorstander van Bitcoin en Tether

Home » Nieuws » CEO van Cantor Fitzgerald is een grote voorstander van Bitcoin en Tether

Howard Lutnick, de CEO van de Wall Street firma Cantor Fitzgerald, heeft zijn sterke voorkeur voor de USDT stablecoin van Tether en Bitcoin (BTC) uitgesproken.

“Ik ben een grote fan van deze stablecoin genaamd Tether… Ik beheer hun schatkistpapieren. Ze zijn nu meer dan $90 miljard waard, dus ik ben een grote fan van Tether,” zei Lutnick tijdens een interview op 11 december met CNBC.

Instortende munteenheid

Cantor Fitzgerald, een van de weinige makelaarskantoren die staatsobligaties kunnen verhandelen, heeft sinds eind 2021 Tether’s miljardenportefeuille van Amerikaanse schatkistpapieren beheerd. Dit in tegenstelling tot veel andere Wall Street-firma’s die terughoudend zijn in de cryptosector, vooral na de crash van Silicon Valley Bank.

Ondanks dat Tether de grootste stablecoin is qua marktkapitalisatie, is er kritiek op het gebrek aan transparantie over hun reserves. In een recente stabiliteitsbeoordeling van S&P Global scoorde Tether een van de laagste plaatsen onder acht Amerikaanse dollar-gekoppelde stablecoins.

Lutnick gelooft desondanks dat Tether van waarde kan zijn voor landen met een instortende munteenheid, zoals Argentinië, waar de nieuwe Bitcoin-vriendelijke president Javier Milei heeft gezworen om de centrale bank af te schaffen en over te stappen op de Amerikaanse dollar. James Check van Glassnode, een blockchain-analysebedrijf, benadrukte ook het potentieel van Tether als een ‘CBDC’ die door de Verenigde Staten gecontroleerd kan worden en steun kan bieden aan ontwikkelingslanden die willen overstappen op de dollar.

Lutnick prees ook Bitcoin, hoewel hij oorspronkelijk aangaf een liefhebber van crypto in het algemeen te zijn. “Die andere munten, die zijn niets… Misschien is Ethereum oké. Bitcoin is oncontroleerbaar,” zei hij.

Hij wees op de halvering cycli van Bitcoin en het gebrek aan een gecentraliseerde entiteit als redenen waarom hij waarde ziet in het bezit ervan. “Het enige bezit dat mensen konden hebben waar niemand aan kon komen? Bitcoin” voegde hij toe.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme