Tether scoort laag in nieuwe stablecoin beoordelingen door S&P Global

Home » Nieuws » Tether scoort laag in nieuwe stablecoin beoordelingen door S&P Global

S&P Global, bekend van de S&P 500 Index, heeft recent een beoordelingssysteem voor de stabiliteit van stablecoins gelanceerd. Van de acht beoordeelde stablecoins ontvingen er geen de hoogste score, maar twee kregen de laagste score op basis van hun vermogen om hun koppeling met fiatvaluta’s te handhaven.

Gebrek aan transaparantie

Volgens S&P Global worden de beoordelingen vastgesteld na een analyse van verschillende factoren zoals de kwaliteit van activa, risicobeperkende maatregelen, governance, juridische en regelgevende kaders, inwisselbaarheid, liquiditeit, technologie, afhankelijkheden van derden en trackrecord.

De hoogste score van 2, wat ‘sterk’ aangeeft, werd toegekend aan Gemini Dollar (GUSD), Paxos’ Pax Dollar (USDP) en USD Coin (USDC), vanwege de kwaliteit van hun onderliggende activa. Zowel Gemini als Pax staan onder toezicht van het New York State Department of Financial Services.

Tether (USDT), de stablecoin met de grootste marktkapitalisatie, ontving een score van 4 (‘beperkt’), voornamelijk vanwege het gebrek aan transparantie over zijn activa. TrueUSD (TUSD) kreeg een beoordeling van 5 (‘zwak’) om dezelfde reden, terwijl FRAX ook een 5 scoorde vanwege de voortdurende afhankelijkheid van een algoritme, ondanks een besluit in maart om over te stappen op USD-ondersteuning.

Senior analist bij S&P Global Ratings, Lapo Guadagnuolo, benadrukte dat hoewel stablecoins steeds meer verankerd raken in de financiële markten, ze niet immuun zijn voor uitdagingen zoals assetkwaliteit, governance en liquiditeit.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme