Bitcoin’s koersstijging naar $45K leidt tot $177 miljoen aan liquidaties op beurzen

Home » Nieuws » Bitcoin’s koersstijging naar $45K leidt tot $177 miljoen aan liquidaties op beurzen

De recente stijging van de Bitcoin (BTC) prijs tot boven de $45.800 heeft geleid tot een storm van liquidaties in de crypto markt. Over de laatste 24 uur zijn er voor meer dan $177 miljoen aan posities geliquideerd op gecentraliseerde beurzen, volgens CoinGlass.

Dit fenomeen heeft een grote impact gehad op handelaren, waarbij short posities het hardst getroffen zijn.

Short posities hard getroffen

De plotselinge prijspiek, mede gedreven door verwachtingen rondom de goedkeuring van Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s, heeft geleid tot meer dan $81 miljoen aan geliquideerde Bitcoin-posities, waarbij $73,2 miljoen daarvan uit short posities bestond. Dit toont de hoge volatiliteit en het risico van de cryptomarkt, vooral in tijden van snelle prijsveranderingen.

Ook grote altcoins zoals Solana (SOL) en Ethereum (ETH) zagen grote prijsstijgingen, wat bijdraagt aan de totale marktdynamiek. De wereldwijde marktkapitalisatie van cryptocurrencies steeg naar $1,84 biljoen, een indicatie van de groeiende interesse en activiteit in de markt.

Dergelijke liquidaties vinden plaats in de derivatenmarkt wanneer handelaren gedwongen worden hun posities te sluiten omdat ze niet genoeg middelen hebben om de verliezen te dekken. Dit gebeurt vaak wanneer marktbewegingen sterk tegenvallen voor de positie van de handelaar.

De verwachtingen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) meerdere spot Bitcoin ETF’s zal goedkeuren, kunnen een katalysator zijn voor de huidige opwaartse beweging in de gehele cryptocurrency-markt.

Een weekendrapport van Reuters gaf aan dat het regelgevende agentschap mogelijk al op dinsdag ETF-sponsors zou kunnen informeren over de goedkeuringsstatus van hun aanvragen. Dit betreft aanvragen van vermogensbeheerders zoals Valkyrie, Bitwise, WisdomTree, Franklin Templeton, BlackRock, VanEck, en Invesco.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme