Bitcoin netwerk ziet laagste groei in nieuwe adressen sinds 2018

Home » Nieuws » Bitcoin netwerk ziet laagste groei in nieuwe adressen sinds 2018

Zes maanden geleden wakkerde de opwinding rondom de spot Bitcoin ETF’s, ontwikkelingen in het Bitcoin (BTC) ecosysteem zoals Ordinals, en de aanstaande halvering de gemiddelde wekelijkse aanmaak van nieuwe Bitcoin-adressen aan.

Deze naderden de hoogste niveaus sinds de piek in december 2017. Echter, net als begin 2018, is het aantal nieuwe adressen dat zich bij het netwerk aansluit drastisch gedaald nu de opwinding rond nieuwe Bitcoin-projecten afneemt.

Volgens gegevens van The Block werden er de afgelopen week gemiddeld slechts 275.000 adressen per dag toegevoegd, tegenover 625.000 zes maanden geleden.

Impact van economische instrumenten en marktveranderingen

De recente goedkeuring van spot exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) biedt beleggers een meer traditionele route om in Bitcoin te investeren. Dit kan interesse wegnemen van on-chain Bitcoin-transacties, wat bijdraagt aan de daling van nieuwe adressen.

bitcoin adressen nieuw aangemaakt
Nieuwe Bitcoin adressen volgens The Block. Bron: The Block.

Daarnaast hebben de hoge transactiekosten, veroorzaakt door de hype rondom bepaalde projecten, geleid tot een flinke daling in het aantal actieve adressen, waarbij het 7-daagse gemiddelde onder de 700.000 viel voor het eerst sinds maart 2020. Hoewel de kosten zijn gestabiliseerd, blijft het aantal actieve adressen laag.

Daling in kritieke netwerkmetrieken

Andere gerelateerde metrieken zijn ook gedaald, waaronder kritisch, de inkomsten van miners gemeten aan de hand van de hash rate, die ook naar recorddiepten zijn gezakt. Transactiekosten op het netwerk zijn eveneens gedaald, net als de on-chain volume metrieken.

Potentieel voor een toekomstige opleving

Ondanks de huidige daling in on-chain metrieken, trekken nieuwe protocollen op het Bitcoin-netwerk recordniveaus van interesse van venture capital-firma’s, zoals onlangs gerapporteerd door Coinliners. Dit zou het toneel kunnen zetten voor een mogelijke comeback op de lange termijn.

Analyse van de Bitcoin-prijs

Momenteel handelt Bitcoin op $66.997 dollar bij ByBit met een lichte dagelijkse winst. Op de wekelijkse grafiek is de munt bijna 10% gestegen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme