Voormalige werknemer Pump.fun op borgtocht vrij na miljoenenexploit

Home » Nieuws » Voormalige werknemer Pump.fun op borgtocht vrij na miljoenenexploit

Jarett Dunn, een voormalige werknemer van het op Solana (SOL) gebaseerde mememunt lanceerplatform Pump.fun, is onlangs gearresteerd en op borgtocht vrijgelaten in het Verenigd Koninkrijk.

Dunn, die online bekend staat onder de naam StaccOverflow, wordt door Pump.fun aangewezen als de persoon achter de exploitatie van het platform, waarbij bijna $1,9 miljoen aan liquiditeit werd onttrokken. Deze actie vond plaats door misbruik van zijn toegang tot de beheerdersrechten van het platform en het gebruik van flitsleningen.

Overnachting in hechtenis en beschuldigingen

Volgens berichten die Dunn zelf op X heeft gepost, heeft hij een nacht in hechtenis doorgebracht. Hij claimt dat hij ten onrechte is beschuldigd van het stelen van $2 miljoen aan oneerlijk verkregen winsten en het beramen van een plan om nog eens $80 miljoen te stelen.

dunn op x.
Bron: X.

Dunn beweert dat hij onterecht wordt beschuldigd vanwege zijn kennis van de interne werking van het platform en zijn kritische houding tegenover de beveiligingspraktijken van Pump.fun.

Juridische uitdagingen en gezondheidskwesties

Na zijn vrijlating op borgtocht verblijft Dunn momenteel in een ziekenhuis. Hij communiceert via een sterk beperkte ziekenhuis-iPad. Dunn heeft ook publiekelijk burgers van het VK opgeroepen om aanklachten in te dienen tegen een bedrijf dat hij identificeert als de bedrijfsentiteit van Pump.fun.

Volgens Dunn zijn zijn borgvoorwaarden zodanig dat hij geen contact mag opnemen met het bedrijf en de CEO.

Vooruitzichten en verdere procedures

Dunn is nog steeds in het VK en moet volgens de huidige plannen in augustus voor de rechter verschijnen. Hij heeft aangegeven dat hij niet van plan is het land te verlaten ondanks dat hij nog steeds in het bezit is van zijn paspoort en er geen reisverbod tegen hem is uitgevaardigd.

Ook heeft hij vermeld dat de lokale ambassade een lijst van advocaten naar zijn familie heeft gemaild, hoewel hij momenteel niet in staat is om met hen te communiceren totdat hij zijn in beslag genomen apparaten terugkrijgt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme