Michaël van de Poppe voorspelt stijgende koersen door kwantitatieve versoepeling in 2024

Home » Nieuws » Michaël van de Poppe voorspelt stijgende koersen door kwantitatieve versoepeling in 2024

In zijn nieuwe YouTube-video bespreekt de Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe de huidige staat van de cryptomarkten en waarom het aantrekkelijk kan zijn om in 2024 in crypto te investeren.

Hij belicht de uitdagingen voor altcoins, de invloed van micro-economische factoren op Bitcoin (BTC) en de impact van intrinsieke crypto-gebeurtenissen.

Waarom investeren in crypto in 2024?

Van de Poppe benadrukt dat de aanhoudende bankfaillissementen, de druk van de Securities & Exchange Commission (SEC) op Ethereum (ETH), hoge inflatie en het falen van het financiële systeem om mensenlevens te verbeteren, sterke redenen zijn om naar crypto te kijken.

Hij vergelijkt Bitcoin met goud en stelt dat Bitcoin, dankzij technologische vooruitgang, een betere investering is dan goud.

Macro-economische invloeden en de rol van instituten

Van de Poppe gelooft dat de op handen zijnde opkoopoperatie van schatkistpapier door de Amerikaanse Federal Reserve zal leiden tot kwantitatieve verruiming en een zwakkere dollar, wat crypto aantrekkelijker maakt als investering. Hij wijst ook op het belang van institutionele betrokkenheid in de markt, wat kan leiden tot een langere bullmarkt voor crypto.

Economische indicatoren en hun impact op de cryptomarkt

Van de Poppe bespreekt verschillende economische indicatoren die wijzen op een verzwakkende Amerikaanse economie. Deze omvatten een lager dan verwachte geavanceerde BBP-groei, dalende consumentenvertrouwen en lage cijfers van de Chicago PMI.

Van de Poppe suggereert dat deze signalen kunnen leiden tot een verminderde vertrouwen in de dollar en verhoogde verwachtingen van renteverlagingen, wat gunstig zou kunnen zijn voor Bitcoin.

Regulering en juridische kwesties

De video gaat ook in op de rol van regelgeving en juridische ontwikkelingen in de cryptomarkt. Van de Poppe bespreekt de mogelijke effecten van de goedkeuring of afwijzing van Bitcoin- en Ethereum-ETF’s en de juridische strijd rond Ethereum’s status als effect. De uitkomst van deze kwesties kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de markt.

Beleggingsstrategie en verwachtingen

Tot slot deelt van de Poppe zijn huidige beleggingsstrategie, waarbij hij volledig is geïnvesteerd in altcoins in plaats van Bitcoin. Hij verwacht dat altcoins in de komende 1-2 jaar een opwaartse momentum zullen hebben, vooral met de verwachte goedkeuring van regelgevende maatregelen in de Verenigde Staten.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme