Bitcoin koers zet stapje terug; blijft Bitcoin bullish?

Home » Nieuws » Bitcoin koers zet stapje terug; blijft Bitcoin bullish?

Sinds het einde van oktober zit Bitcoin (BTC) in een stijgende lijn. In de afgelopen maand steeg de waarde van de grootste token met ongeveer 25%, en verwacht wordt dat de token door positief nieuws over spot Bitcoin ETF´s en de aanstaande Bitcoin halving nog een stuk verder kan stijgen.

Toch lijkt op de korte termijn de token op een kantelpunt te staan: de huidige koers van BTC ($43718) betekent dat de koers al een gehele dag schuin afwaarts gaat.

Investeerders verzilveren snelle winst

De huidige waarde zorgt ervoor dat Bitcoin over de afgelopen 24 uur -0,17% aan waarde heeft moeten inleveren. Er zijn de nodige redenen te geven voor dit (tijdelijke) terugschakelen. De belangrijkste reden is ongetwijfeld dat veel investeerders hun winsten hebben genomen.

Eerder (gisteren) schreven wij al dat korte termijn investeerders gezamenlijk een record winstneming wisten te vestigen: ruim $4,5 miljard werd verzilverd. Uiteraard heeft een dergelijke uitstroom gevolgen voor de waarde van de token. Het feit dat de waardering voor BTC relatief stabiel blijft, is echter ook een teken dat er nog voldoende vraag is en voldoende investeerders bereid zijn om juist nu in te stappen.


De Bitcoin koers over de afgelopen week gezien – het verval van vandaag is duidelijk zichtbaar. Bron: Tradingview

Bitcoin prognose blijft bullish

Nayib Bukele, de veelbesproken crypto-president van El Salvador, kon deze week vol trots bekend maken dat de Bitcoin investeringen van het land hun vruchten beginnen af te werpen: de Midden-Amerikanen behaalden $3,6 miljoen winst

Anders dan de eerder genoemde korte termijn investeerders gaf president Bukele aan geen tokens in de uitverkoop te zetten: “Dat is nooit ons doel geweest. Wij zijn ons ervan bewust dat de prijs in de toekomst zal blijven schommelen, dit heeft geen invloed op onze strategie voor de lange termijn.”

Ook veel andere investeerders voelen er weinig voor hun tokens nu al aan de kant te zetten.Sterker nog: de waardering voor de token neemt alleen maar toe.Zo zal de grote Zwitserse stad Lugano binnenkort Bitcoin als betaalmiddel accepteren, ontving BlackRock $100k aan startkapitaal voor haar spot Bitcoin ETF en gaat zelfs het gerucht dat Qatar $500 miljard (!) in Bitcoin wil pompen.

Op Twitter publiceerde de anonieme cryptovolger Bluntz een aardige grafiek waarmee hij uitlegt dat de huidige stagnatie van de Bitcoin koers met name een mooie opmaat is richting een fijne kerst. Hij voorspelt een Bitcoin koers van rond de $46.000 rond de feestdagen en een verdere stijging naar $65.000 in de eerste periode van het nieuwe jaar. 

Investeerders die snel uitgecasht hebben zullen bij een dergelijk scenario lelijk op hun neus kijken.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme