BlackRock ontvangt $100K startkapitaal voor spot Bitcoin ETF, SEC besluit nog in afwachting

Home » Nieuws » BlackRock ontvangt $100K startkapitaal voor spot Bitcoin ETF, SEC besluit nog in afwachting

Volgens een recente aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, bevestigd dat een onbekende investeerder heeft toegezegd om voor $100.000 dollar aan aandelen te kopen in hun voorgestelde spot Bitcoin (BTC) ETF (Exchange Traded Fund) op 27 oktober 2023.

De investeerder heeft volgens het document 4.000 aandelen ontvangen tegen een prijs van $25 dollar per aandeel.

Beslissing kan nog uitgesteld worden

Startkapitaal is het fonds dat wordt opgehaald om een product te ontwikkelen, in dit geval voor het creëren van de eenheden die ten grondslag liggen aan de ETF. BlackRock’s spot Bitcoin ETF zal direct in de oorspronkelijke cryptocurrency investeren, in tegenstelling tot futures die gekoppeld zijn aan BTC. Deze aanvraag is een van de 13 die wachten op goedkeuring van de regelgevende instanties.

De SEC heeft tot nu toe alle deadlines in 2023 gemist voor het goedkeuren van een spot BTC ETF. De komende deadlines zijn begin 2024. Volgens analisten van Bloomberg is er 90% kans dat de SEC in januari 2024 een of meer aanvragen voor spot BTC ETF’s zal goedkeuren. Ook Anthony Scaramucci, oprichter van SkyBridge Capital, verwacht dat de SEC in januari 2024 een spot BTC ETF zal goedkeuren.

Desalniettemin kan de SEC de beslissing uitstellen om technische redenen. Eerder dit jaar verloor de SEC gedeeltelijk haar juridische strijd met Ripple, waarbij beweerd werd dat de verkoop van XRP onder de effectenwetten viel. Een Amerikaanse rechtbank oordeelde echter dat de verkoop van XRP aan particuliere beleggers geen inbreuk maakte op de effectenwetten. Dit verlies kan ertoe leiden dat de financiële waakhond zijn houding ten opzichte van crypto heroverweegt en mogelijk meer tijd neemt bij toekomstige aanvragen.

Desondanks is een spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten al lang op komst, en een goedkeuring door de SEC zou de oorspronkelijke cryptocurrency naar nieuwe hoogten kunnen stuwen. Bitcoin is onlangs de 41.000 dollar grens gepasseerd, en veel analisten verwachten een bull markt voor de cryptocurrency sector begin 2024.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme