Lugano, Zwitserland, omarmt Bitcoin: belastingen nu betaalbaar met cryptocurrency

Home » Nieuws » Lugano, Zwitserland, omarmt Bitcoin: belastingen nu betaalbaar met cryptocurrency

De Zwitserse stad Lugano heeft aangekondigd dat zij Bitcoin (BTC) en Tether (USDT) accepteert als betaalmiddelen voor gemeentelijke diensten en belastingen.

Deze stap, die per direct ingaat, maakt deel uit van Lugano’s breder initiatief, Plan B, om de lokale adoptie van Bitcoin te stimuleren.

QR-code scannen

Het betalingsproces wordt gefaciliteerd door het Zwitserse institutionele cryptocurrency-platform, Bitcoin Suisse. Dit platform stelt zowel burgers als bedrijven in staat om alle lokale facturen te voldoen met cryptocurrencies, ongeacht de aard van de dienst of het gefactureerde bedrag. Betalingen kunnen worden gedaan via het Zwitserse QR-rekeningsysteem door de code op de factuur te scannen en te betalen met de gewenste mobiele wallet en gekozen cryptocurrency.

Deze stap van Lugano is een belangrijk onderdeel van Plan B, een samenwerking met Tether om Bitcoin-technologie te integreren in het financiële systeem van de stad. Bitcoin Suisse ondersteunt Lugano hierin door te fungeren als technische partner, waardoor de stad betalingen in Bitcoin en Tether kan accepteren voor belastinginning en andere gemeentelijke diensten.

Lugano’s inzet voor cryptocurrency begon al in maart 2022 toen het cryptocurrencies begon te accepteren voor belastingbetalingen, een samenwerking met Tether. De stad heeft ook andere blockchain-gebaseerde initiatieven geïmplementeerd, zoals de MyLugano-app, het LVGA Points-betaaltoken, de digitale Lugano-frank en de 3Achain blockchain-infrastructuur.

In november berichtten we al dat Lugano een samenwerking was aangegaan met Polygo (MATIC). De stad is bezig om het Polygon proof-of-stake (PoS) protocol te integreren in haar crypto-vriendelijke betaalapp, MyLugano

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme