Bitcoin ETF binnenkort gelanceerd? Anthony Scaramucci hint op goedkeuring tijdens de Feestdagen

Home » Nieuws » Bitcoin ETF binnenkort gelanceerd? Anthony Scaramucci hint op goedkeuring tijdens de Feestdagen

Financieel analist Anthony Scaramucci heeft gesuggereerd dat de goedkeuring voor een cash-based Bitcoin (BTC) Exchange-Traded Fund (ETF) mogelijk al snel komt, wellicht al volgende week.

Interessant is dat deze timing zou kunnen samenvallen met het vakantieseizoen, waardoor het nieuws mogelijk onopgemerkt blijft.

Cash-only benadering

De introductie van Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten wordt met spanning afgewacht. Hoewel velen een lancering in januari 2024 verwachtten, is het opvallend dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de voorkeur geeft aan contante transacties. Dit verschilt van de typische in-kind verlossing en vormt mogelijk uitdagingen voor alledaagse beleggers.

Deze verandering wordt deels gedreven door recente juridische uitdagingen die de reikwijdte van de SEC’s autoriteit over digitale activa in twijfel trokken. De oplossing van het laatste obstakel – de keuze tussen “cash only” en “in-kind” transacties – heeft ertoe geleid dat alle ETF-aanbieders zich hebben afgestemd op de voorkeur van de SEC voor een cash-only benadering.

Naar aanleiding van aanhoudende geruchten over een mogelijk snelle goedkeuring voor de langverwachte Bitcoin spot trading ETF, is de koers van Bitcoin in de afgelopen maanden flink gestegen.

Waar Bitcoin begin september nog handelde rond een prijs van $25.000 dollar, zo handelt de prijs van Bitcoin op het moment van schrijven om en nabij $43.300 dollar. Analisten verwachten dat een mogelijke ETF-goedkeuring er voor kunnen gaan zorgen dat de koers van Bitcoin nog verder zal stijgen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme