Bitcoin en Solana zetten nieuwe records in transactievolume

Home » Nieuws » Bitcoin en Solana zetten nieuwe records in transactievolume

In januari werd een record handelsvolume op de blockchain van Bitcoin (BTC) geregistreerd, met een totaal van $1,21 biljoen dollar.

Dit is de hoogste waarde die sinds september 2022 is verplaatst, toen de prijs van Bitcoin rond de $20.000 schommelde.

Stijging transactievolume

De huidige handelsprijs van Bitcoin, volgens ByBit, staat op $43,089, met een lichte stijging van 0,6% in de afgelopen 24 uur. De marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt nu $845 miljard, met een dagelijks handelsvolume dat de $15,6 miljard overstijgt.

De aanzienlijke toename in het handelsvolume van Bitcoin werd versterkt door de goedkeuring van spot Bitcoin ETFs door de Securities and Exchange Commission (SEC) op 10 januari. Op de eerste dag overschreed het handelsvolume van deze nieuwe beleggingsinstrumenten de $4,5 miljard, waarna de prijs van Bitcoin direct steeg naar $48,800.

Niet alleen Bitcoin zag een flinke stijging in transactievolume; ook Solana (SOL) kende een recordgroei. In januari steeg het transactievolume op het Solana-netwerk met 30% ten opzichte van de vorige maand, bijna $1 biljoen – $951,9 miljard om precies te zijn. Een dergelijke toename in activiteit op het SOL-netwerk is bijna twee jaar niet waargenomen.

Deze groei werd voornamelijk gedreven door de gebeurtenissen rond de airdrop van de Jupiter-aggregator, evenals de stijging in de waarde van SOL en de populariteit van de nieuwe mememunt WEN.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme