Yuga Labs wint rechtszaak: Ripps en Cahen moeten miljoenen en NFT’s afstaan

Home » Nieuws » Yuga Labs wint rechtszaak: Ripps en Cahen moeten miljoenen en NFT’s afstaan

Kunstenaars Ryder Ripps en Jeremy Cahen zijn geconfronteerd met een tegenslag in hun juridische strijd tegen Yuga Labs, de maker van Bored Ape Yacht Club (BAYC), nadat hun tegenclaims in de rechtszaak werden afgewezen en zij werden opgedragen om $9 miljoen dollar te betalen aan Yuga Labs.

Dit bedrag omvat vergoedingen voor onrechtmatig verkregen winsten, juridische kosten, en andere wettelijke schadevergoedingen.

Claims verworpen

De rechterlijke beslissing volgt op een eerdere uitspraak in april 2023, waarbij werd geoordeeld dat Ripps en Cahen inbreuk maakten op het auteursrecht door ongeautoriseerde versies van BAYC non-fungible tokens (NFT’s) te creëren. Dit geschil ontstond nadat zij in mei 2022 de Ryder Ripps BAYC (RR/BAYC) collectie lanceerden, waarmee zij speelden op de bekendheid van het BAYC-merk.

Als gevolg daarvan werden Ripps en Cahen oorspronkelijk opgedragen om $1,57 miljoen dollar aan schadevergoedingen te betalen aan Yuga Labs, naast het dekken van de juridische kosten. Echter, een gerechtelijke uitspraak op 2 februari heeft hun recente tegenclaims afgewezen, wat resulteert in een verhoogde financiële last van bijna $9 miljoen dollar voor Ripps en Cahen.

Bovendien moeten zij alle RR/BAYC NFT’s in hun bezit vernietigen of overdragen aan Yuga Labs om te worden vernietigd. Cahen, ook bekend als Pauly bij zijn 174.100 volgers op X, kondigde aan dat ze van plan zijn beroep aan te tekenen tegen de beslissing bij het Hof van Beroep van het Negende Circuit in Californië.

Emotionele schade

De rechter verwierp de tegenclaims van Ripps en Cahen, die onder meer opzettelijke en nalatige emotionele schade en een verklarende uitspraak van geen laster omvatten. Ook werd geoordeeld over de eerste en derde aanklacht van Yuga tegen Ripps en Cahen, die betrekking hadden op valse herkomstaanduiding en domeinnaamkaping — het kopen van domeinnamen om te profiteren van een handelsmerk — en specificeerde de miljoenenboete.

Ripps en Cohen zijn ook verplicht om alle sociale media-accounts die geassocieerd zijn met de RR/BAYC NFT’s, evenals het slimme contract, over te dragen. Zij moeten “alle andere inbreukmakende materialen, inclusief NFT’s, artikelen, documenten, software, promotiemateriaal of advertenties in hun bezit of onder hun controle die enig BAYC-merk gebruiken, vernietigen”.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme