Bitcoin bereikt $49.000 als gevolg van toenemende ETF-instroom

Home » Nieuws » Bitcoin bereikt $49.000 als gevolg van toenemende ETF-instroom

De Bitcoin (BTC) bereikte maandag een hoogtepunt van $49.000 dollar, gesteund door de sterke instroom in beursgenoteerde fondsen (ETF’s) van de afgelopen week en signalen van institutionele accumulatie.

Sterke instroom ETF-kapitaal

Vroeger op de dag schommelde de grootste cryptocurrency rond de $48.000, maar kende een plotselinge piek tot op het moment van schrijven van $49.700 aan het begin van de Amerikaanse handelssessie, een stijging van ruim 3% in de afgelopen 24 uur.

Deze prijsbeweging wordt ondersteund door de sterke instroom in spot Bitcoin ETF’s van vorige week, die meer dan $1,1 miljard aan vers kapitaal aantrokken, terwijl de uitstromen uit bestaande fondsen zoals de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en ProShares’ futures-gebaseerde ETF vertraagden.

Deze stijgende lijn wordt verder versterkt door het beheerd vermogen (AuM) dat, mede dankzij recente prijsstijgingen, op het hoogste niveau staat sinds begin 2022 met $59 miljard dollar. Bijna 98% van de instroom was gericht op Bitcoin, maar ook Ethereum (ETH) en Cardano (ADA) profiteerden met respectievelijk $16 miljoen en $6 miljoen aan investeringen.

Op regionaal niveau was er veel aandacht voor de onlangs uitgegeven spot-gebaseerde Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten, die alleen al in de afgelopen week $1,1 miljard aan netto-instroom noteerden, wat de totale instroom sinds de lancering op 11 januari op $2,8 miljard brengt.

Macro-analist Noelle Acheson merkte op dat Bitcoin momenteel profiteert van een toegenomen accumulatie, voornamelijk gedreven door de verwachting van kapitaalinjecties in China om de aandelenmarktcrisis daar tegen te gaan en de onvermijdelijke waardedaling van valuta, zelfs in ontwikkelde landen in de toekomst.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme