Dalend aantal Google-zoekopdrachten signaleren mogelijke afkoeling Bitcoin rally

Home » Nieuws » Dalend aantal Google-zoekopdrachten signaleren mogelijke afkoeling Bitcoin rally

Een crypto analist, Jason Pizzino, heeft zijn bezorgdheid geuit over de duurzaamheid van de recente stijging van Bitcoin (BTC), wijzend op een verontrustende trend: een afname in de populariteit van Bitcoin, zoals blijkt uit dalende Google-zoekopdrachten naar de term “Bitcoin”.

Piek in interesse

In een recente video-update aan zijn 310.000 abonnees legde Pizzino uit dat er een duidelijke correlatie bestaat tussen de prijsbewegingen van Bitcoin en de frequentie van gerelateerde zoekopdrachten op Google. Hij merkte op dat, hoewel de prijs van Bitcoin is gestegen, er een merkbare afname is in het aantal mensen dat op internet naar Bitcoin zoekt, vooral na een piek in interesse rond de introductie van de Bitcoin exchange-traded funds (ETF) tussen 7 en 13 januari.

Pizzino benadrukte het belang van deze trend door te stellen dat de historische data vaak een piek in Google-zoekopdrachten toont rondom sleutelmomenten voor Bitcoin, zoals prijspieken of -dalen.

De recente piek van $49.000 in de Bitcoin-prijs viel samen met een hoogtepunt in zoekopdrachten, maar sindsdien is er een consistente afname in belangstelling waargenomen, ondanks de aanhoudende prijsstijgingen. Dit roept vragen op over de duurzaamheid van de huidige marktbeweging.

Voor Bitcoin om een doorbraak te realiseren boven het kritieke niveau van $49.000, benadrukte Pizzino dat er een grote toename in handelsvolume nodig is.

Deze ontwikkeling moet idealiter binnen de komende twee weken plaatsvinden om de bullish trend te ondersteunen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme