Bitcoin ETF van BlackRock passeert $1 miljard aan instroom en leidt de markt

Home » Nieuws » Bitcoin ETF van BlackRock passeert $1 miljard aan instroom en leidt de markt

De Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) van BlackRock Inc. heeft een nieuwe mijlpaal bereikt door meer dan $1 miljard dollar aan beleggersinstroom aan te trekken.

Het is daarmee de eerste in een groep van negen nieuwe ETF’s die direct in cryptocurrency beleggen, sinds de fondsen vorige week met de handel zijn gestart.

Belangrijke mijlpaal

Volgens gegevens verzameld door Bloomberg, stortten beleggers afgelopen woensdag $371 miljoen dollar in het fonds, waardoor IBIT deze belangrijke mijlpaal bereikte. BlackRock en Fidelity Investments hebben een voortrekkersrol gespeeld in de vroege consolidatie van deze nieuwe activa, waarbij beide firma’s 68 procent van alle instroom over de negen nieuwe ETF’s op de markt ontvingen, in totaal bijna $2 miljard dollar.

Fidelity Investments volgt op de voet met de FBTC Bitcoin ETF van het bedrijf, die $358 miljoen dollar aan instroom zag. Dit was de hoogste instroom op één dag sinds de lancering van het fonds een week geleden. In totaal stroomde ongeveer $880 miljoen dollar naar het Fidelity-fonds.

De beheerkosten van BlackRock en Fidelity zijn een fractie van die van GBTC, die een sector-hoog beheertarief van 1,5 procent heeft. Echter, het laagste tarief in de groep van nieuwe Bitcoin ETF’s is van Franklin Templeton met een beheertarief van 0,19 procent. Ondanks zijn industrie-lage tarief, heeft Franklin minder dan 2 procent van de instroom over de bredere Bitcoin ETF-groep ontvangen.

Verder wordt gemeld dat een aanzienlijk deel van de instroom afkomstig is van beleggers die het GBTC-fonds van Grayscale Investment verlaten, na goedkeuring van de ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Sinds de lancering van de ETF’s is de prijs van Bitcoin met ongeveer 13% gedaald en handelt de koers op het moment van schrijven om en nabij $41.300 dollar op ByBit.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme