Worldcoin werft topmanagers van Tesla, X en Google voor privacy en beveiliging

Home » Nieuws » Worldcoin werft topmanagers van Tesla, X en Google voor privacy en beveiliging

Tools for Humanity, de kernontwikkelaar achter het op oogbol-scanning gebaseerde cryptoproject Worldcoin (WLD), heeft vier voormalige topfunctionarissen van Apple, Google, Meta, Tesla en X aangesteld.

Dit team van experts zal zich richten op het versterken van de privacy, beveiliging en identiteitsbeheer binnen het bedrijf.

Een uniek systeem voor digitale identiteit

Worldcoin streeft ernaar een wereldwijde digitale valuta op eerlijke wijze te distribueren door de uniekheid van individuen te verifiëren met behulp van biometrische gegevens via hun digitale identiteitssysteem, World ID. Sam Altman, mede-oprichter van OpenAI, is een van de drijvende krachten achter dit ambitieuze project.

Het project benadrukt het belang van ‘bewijs van menselijkheid’ in een tijdperk waar kunstmatige intelligentie een steeds grotere rol speelt, en de nieuwe aanwinsten zullen helpen deze en andere uitdagingen aan te gaan om een rechtvaardiger economisch systeem te ontwikkelen.

worldcoin koers 1 jaar
Worldcoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Strategische aanwinsten voor kritieke rollen

Rich Heley, voormalig topfunctionaris bij Apple, Meta en Tesla, is aangesteld als Chief Device Officer. Hij zal leiding geven aan het ontwerp, de prestaties en de toegankelijkheid van de Orb, een hardwareapparaat ontwikkeld voor de iris-scans van Worldcoin.

Damien Kieran, voorheen werkzaam in een soortgelijke rol bij X, wordt de nieuwe Chief Privacy Officer van Tools for Humanity. Hij heeft de taak om wereldwijd met gegevensbeschermingsfunctionarissen en regelgevers te werken aan het vormgeven van nieuwe industrienormen voor naleving en privacybescherming.

Adrian Ludwig, ex-directeur Android-beveiliging bij Google, komt aan boord als Chief Information Security Officer. Hij is verantwoordelijk voor de interne en externe gegevensbeveiliging bij Tools for Humanity.

Ten slotte is Ajay Patel aangenomen als Hoofd van World ID. Hij zal leiding geven aan de marktstrategie van het product, de publieke en private partnerschappen, en de algehele gebruikerservaring. Patel was voorheen de leider van het identiteitsteam van Google Payments.

Regelgevende uitdagingen en toekomstige plannen

Sinds de lancering vorig jaar heeft Worldcoin in verschillende landen te maken gehad met regelgevende uitdagingen.

Momenteel is het gebaseerd op het OP Mainnet, maar er zijn plannen om later deze zomer over te stappen op een eigen Ethereum (ETH) layer 2 blockchain.

Koop je Worldcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme