Worldcoin centraal in gesprekken tussen Milei en OpenAI CEO Sam Altman

Home » Nieuws » Worldcoin centraal in gesprekken tussen Milei en OpenAI CEO Sam Altman

De Argentijnse president Javier Milei heeft tijdens zijn tour door de Verenigde Staten een aantal belangrijke ontmoetingen gepland in Silicon Valley, Californië.

Zijn agenda is gevuld met gesprekken met top-CEO’s van techbedrijven en sleutelfiguren uit de wereld van kunstmatige intelligentie en startups. Dit bezoek markeert zijn vierde reis naar de VS sinds hij in december vorig jaar aan de macht kwam.

Focus op Worldcoin en AI-ontwikkelingen

Een belangrijk onderdeel van zijn bezoek was de ontmoeting met Sam Altman en Alex Blania, medeoprichters van Tools for Humanity en belangrijke spelers achter het Worldcoin (WLD) project. Tijdens deze bijeenkomst, die plaatsvond op 28 mei, werden de vooruitgang van kunstmatige intelligentie en de mogelijke investeringen in Argentinië besproken. De focus lag vooral op de “enorme mogelijkheden die een libertair Argentinië kan bieden,” een visie die Milei graag promoot.

Worldcoin, bekend om zijn methode van het scannen van oogbollen om de menselijkheid van personen te verifiëren, streeft ernaar zijn imago te verbeteren, vooral op het gebied van gegevensbescherming. Vorige maand heeft het team pogingen ondernomen om wereldleiders te overtuigen van het belang van hun project, waaronder gesprekken met regeringsleiders in Maleisië.

javier milei sam altman worldcoin ontmoeting
Bron: El Economista op X.

Ontmoetingen met andere technologieleiders

Naast de ontmoetingen met Altman en Blania, heeft Milei ook gesprekken gepland met andere technologie-giganten zoals Sundar Pichai van Alphabet, Mark Zuckerberg van Meta en Tim Cook van Apple. Deze gesprekken zijn onderdeel van zijn bredere strategie om de technologische en economische banden tussen Argentinië en Silicon Valley te versterken.

Politieke en economische achtergrond

Ondanks zijn pro-crypto houding tijdens de verkiezingscampagne, heeft Milei’s beleid met betrekking tot cryptocurrency enkele vragen opgeroepen, met name na enkele regelgeving die in april werd onthuld. Zijn beleid en interacties blijven echter gericht op het verbeteren van de economische situatie in Argentinië, dat kampt met hoge inflatie.

Het land heeft recentelijk een daling van de inflatiecijfers van 133% naar 50% gezien, een aanzienlijke verbetering tijdens zijn ambtstermijn.

Toekomstige plannen en internationale betrekkingen

Milei zal de Verenigde Staten verlaten op 31 mei en woont de inauguratie bij van Nayib Bukele, de president van El Salvador, voor zijn tweede termijn.

Tijdens zijn verblijf in de VS heeft Milei ook gesprekken gevoerd met andere wereldleiders zoals de Canadese premier Justin Trudeau, met wie hij de situatie in Gaza besprak, en de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice.

Koop je Worldcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme