Volgens Standard Chartered kunnen we Solana en Ripple ETF’s in 2025 verwachten

Home » Nieuws » Volgens Standard Chartered kunnen we Solana en Ripple ETF’s in 2025 verwachten

De goedkeuring door de Securities and Exchange Commission (SEC) voor de lancering van een Ethereum (ETH) spot exchange-traded fund (ETF) heeft de deur geopend voor de volgende stappen in de cryptomarkt.

Terwijl de industrie de goedkeuring van Ethereum viert, wordt er al gespeculeerd over welke cryptomunt de volgende kan zijn die een vergelijkbare ETF-status kan bereiken.

Potentiële kandidaten voor toekomstige ETF’s

Standard Chartered Bank en andere industrieleiders zien Solana (SOL) en Ripple’s XRP als waarschijnlijke kandidaten voor toekomstige ETF’s, maar pas in 2025. Geoffrey Kendrick, analist bij Standard Chartered, benadrukt de verwachtingen voor andere munten zoals SOL en XRP, die hun eventualiteit in ETF-vorm naar verwachting zullen bereiken.

“Voor andere munten (bijv. SOL, XRP), zal de markt vooruitkijken naar hun uiteindelijke ETF-status, hoewel dit waarschijnlijk een verhaal voor 2025 is en niet voor 2024,” zei Kendrick.

Goedkeuringsproces en politieke steun

Op donderdag keurde de SEC de formulieren 19b-4 goed, ingediend door potentiële uitgevers. Dit is een cruciale stap in de richting van de lancering van spot-Ethereum-ETF’s, maar het is slechts een van de twee benodigde goedkeuringen. Het kan de SEC weken, zo niet maanden duren om het S-1-document goed te keuren, dat tot nu toe slechts door een paar potentiële uitgevers is ingediend.

ethereum koers 7 dagen.
Ethereum koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

De goedkeuring suggereert dat Ethereum niet als een effect wordt beschouwd, wat impliceert dat andere vergelijkbare munten, die eerder onder de loep lagen in zaken zoals de XRP-zaak van 2023, mogelijk ook niet als effecten worden beschouwd. Kendrick merkt op: “De kerntechnologie is zo vergelijkbaar met ETH dat het moeilijk zou zijn voor de SEC om te beweren dat ze effecten zijn, gezien de positie van ETH.” De crypto-industrie lijkt nu van beide politieke kanten steun te hebben, wat een belangrijk moment voor de sector markeert.

Toekomstige dominantie en marktvooruitzichten

Terwijl de markt uitkijkt naar meer crypto-ETF’s, verwacht Kendrick een toename in de dominantie van Bitcoin (BTC) Ethereum ether, met enkele “volgende in de rij” winnaars die eveneens zullen opkomen. Met de goedkeuring van de SEC op Ethereum en de verwachting van sterke instroom voor spot-Bitcoin-ETF’s, stelt Kendrick een Bitcoin-prijsdoel van $150.000 tegen het einde van het jaar.

Kendrick verwacht dat de handel in Ethereum-ETF’s volgende maand zal beginnen en schat dat dergelijke fondsen binnen de eerste 12 maanden een instroom van $15-45 miljard dollar kunnen genereren.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme