Volgens Charles Hoskinson is Cardano’s Chang hard fork ‘nagenoeg voltooid’

Home » Nieuws » Volgens Charles Hoskinson is Cardano’s Chang hard fork ‘nagenoeg voltooid’

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano (ADA), heeft tijdens een live AMA-sessie vanaf zijn ranch in Wyoming en via een officiële live-uitzending, belangrijke updates gegeven over de toekomst van het Cardano blockchain platform.

Hij bevestigde dat de Chang hard fork, die de overgang naar het Voltaire tijdperk markeert, bijna voltooid is en naar verwachting volgende week zal worden uitgerold.

Reflectie op de vooruitgang en het pad naar CIP-1694

Hoskinson reflecteerde op de uitdagingen en prestaties van de afgelopen jaren, waarbij hij de voltooiing van alle elementen van het Cardano Improvement Proposal (CIP) 1694 vierde. Dit voorstel, dat ongeveer twee jaar in beslag nam, was cruciaal voor de vooruitgang van de infrastructuur van Cardano.

In het Cardano ecosysteem zijn CIP’s gemeenschapsgestuurde voorstellen die bedoeld zijn om de blockchain te verbeteren, waarbij de gemeenschap stemt over welke voorstellen worden geïmplementeerd.

De betekenis van de Chang hard fork

Volgens de release notities van Node 9.0, is deze versie een essentiële stap voor de Chang hard fork, vernoemd naar Cardano-enthousiast Phil Chang, die twee jaar geleden overleed. De hoofddoelstelling van de Chang hard fork is het wijzigen van de eigendomsstructuur van de Cardano-blockchain, waarbij het Voltaire-tijdperk wordt ingeluid dat volledig gericht is op decentralisatie van het netwerkbeheer.

Deze fork introduceert ook afgevaardigden (DReps) die door houders van Cardano tokens worden gekozen om de Cardano-grondwet op te stellen. De volledige stemprotocol zal beschikbaar zijn in Node 10.0, hoewel Node 9.0 de eerste fase van CIP-1694 in productieomgevingen ondersteunt.

Toekomstige mijlpalen en uitdagingen na de Chang hard fork

Recentelijk voerde het netwerk de Voltaire Upgrade uit, die aanzienlijke veranderingen introduceerde om een door de gemeenschap aangestuurd netwerk te bevorderen. Hoskinson is enthousiast over het bereiken van deze fase, een proces dat “twee jaar in de maak” was. Het bereiken van een netwerkknooppunt dichtheid van ongeveer 70% zal de hard fork triggeren, wat nieuwe bestuursmogelijkheden inluidt en bredere gemeenschapsparticipatie in de besluitvorming mogelijk maakt.

Verder besprak Hoskinson de complexiteiten die na de Chang hard fork komen, met name in het Basho-tijdperk, dat zich zal richten op de schaalbaarheid en optimalisatie van het netwerk. De Basho-fase vereist aanzienlijke gemeenschapsinbreng om verschillende afwegingen in evenwicht te brengen, waaronder on-chain en off-chain dataverwerking en technische beslissingen zoals on-chain sharding en aanpassingen aan de transactieverwerking.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Cardano voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme