Cardano’s nieuwe ‘Node 9.0’ maakt weg vrij voor Chang-hard fork

Home » Nieuws » Cardano’s nieuwe ‘Node 9.0’ maakt weg vrij voor Chang-hard fork

Cardano (ADA) heeft officieel Node 9.0 vrijgegeven, een belangrijke software-update die het netwerk voorbereidt op de aanstaande Chang hardfork.

Deze update is een cruciale stap richting een meer gedecentraliseerd bestuur en introduceert grote optimalisaties zoals on-chain governance en uitgebreidere script mogelijkheden.

Integratie van nieuwe functies

Node 9.0 integreert meerdere belangrijke functies zoals Plutus v1 referentiescripts en ondersteuning voor script-handtekeningen, essentieel voor het Conway-ledgertijdperk.

De update is ontworpen om de overgang over de 9.0 hard fork-grens op Cardano’s hoofdnetwerk en duurzame testnetten zoals PreProd te vergemakkelijken.

cardano node 9.0.0
Bron: GitHub.

Technische specificaties en tijdelijke oplossingen

De node vereist algemene specificaties zoals een moderne Intel of AMD x86-processor, minimaal 24 GB RAM en meer dan 200 GB vrije ruimte. Hij ondersteunt GHC 8.10.7 en Cabal 3.8.1.0, wat compatibiliteit over verschillende platformen verzekert.

Echter, er zijn enkele problemen in het Conway-tijdperk geïdentificeerd, vooral waar het transactie opbouwcommando de huidige schatwaarden verkeerd beheert, wat effect heeft op script transacties en reguliere transacties. Gebruikers worden geadviseerd om het commando transaction build-raw te gebruiken als een tijdelijke oplossing totdat deze problemen worden aangepakt in een aankomende patch.

De Chang hard fork en de toekomst van governance

De Chang hard fork wordt binnenkort verwacht en markeert het begin van Cardano’s “Age of Voltaire.” Deze fase beoogt een gestructureerd politiek systeem in het netwerk te introduceren, te beginnen met de verkiezing van Gedelegeerde Vertegenwoordigers (DReps).

Hoewel de huidige release nog niet alle geplande governance-acties ondersteunt, legt het de basis voor deze belangrijke netwerkevoluties.

Koop je Cardano voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme