Bitfinex analisten: Bitcoin heeft mogelijk lokale bodem bereikt

Home » Nieuws » Bitfinex analisten: Bitcoin heeft mogelijk lokale bodem bereikt

Na een grote uitverkoop in juni, zou Bitcoin (BTC) volgens een nieuw rapport van analisten van Bitfinex mogelijk een lokale bodem hebben bereikt.

De prijs van Bitcoin kelderde begin juli onder het 120-daagse bereik, met een dieptepunt van $53.210 dollar te midden van toenemende angst en onzekerheid gerelateerd aan de start van de uitbetalingen van Mt. Gox en andere kwesties.

Invloeden van institutionele en overheidsacties

Bitfinex-analisten suggereren dat Bitcoin een lokale bodem zou kunnen hebben bereikt, gebaseerd op marktgegevens van het afgelopen weekend, hoewel Mt. Gox nog steeds 94.457 BTC moet distribueren, wat ongeveer 67% van het totale Bitcoin in terugbetalingen voor schuldeisers vertegenwoordigt. De daling in Bitcoin werd deels getriggerd door het Duitse federale politiebureau, de Bundeskrimanalamt (BKA), dat begon met het verkopen van Bitcoin, wat leidde tot hoge volumes aan verkopen door verschillende soorten beleggers.

bitcoin gerealiseerde cap
Bron: Bitfinex/CryptoQuant.

Ondanks de aanzienlijke nominale waarde van Bitcoin die door de Duitse regering naar beurzen werd overgebracht, is dit als percentage van alle Bitcoin die sinds 2023 is gekocht en verkocht, relatief klein. Deze transacties vertegenwoordigen slechts 4% van de totale gerealiseerde waarde sinds 2023, wat wijst op een minimaal werkelijke markteffect van door de overheid in beslag genomen Bitcoins.

Technische indicatoren en toekomstige vooruitzichten

Een andere indicator die suggereert dat Bitcoin binnenkort zou kunnen herstellen, is de daling van de Spent Output Profit Ratio (SOPR) gekoppeld aan negatieve financieringsratio’s. SOPR, een financiële maatstaf die het gerealiseerde winst- of verliesniveau op een gegeven dag meet, toonde aan dat kortetermijnhouders op 6 juli niet tegen verlies verkochten, met een SOPR van 0,97.

Historisch gezien hebben perioden van negatieve financieringsratio’s, in combinatie met lage SOPR-waarden voor de korte termijn, vaak de bodem van prijscorrecties gemarkeerd. Negatieve financieringsratio’s wijzen op hoge verkoopdruk of een markt die door verkopers wordt gedomineerd, maar kunnen ook duiden op een oververkochte markt. Wanneer deze oververkochte conditie samenvalt met een herstellende SOPR, signaleert dit vaak dat de markt een bodem vindt.

Marktliquiditeit en de rol van miners

Tijdens de zomermaanden is er een afname van actieve institutionele deelnemers, wat de liquiditeit op de markt vermindert. Dit wordt verder verergerd door fondsmanagers die op vakantie zijn, waardoor de markt erg illiquide wordt.

Ryan Lee, hoofdanalist bij Bitget, merkte op dat de prijs van Bitcoin onder het uitschakelniveau voor sommige miner installaties is gedaald, wat het koop- en verkoopgedrag van Bitcoin-mijnwerkers zou kunnen veranderen. Miners zijn nu meer geneigd om hun Bitcoin vast te houden in plaats van te verkopen, wat de potentiële verkoopdruk vermindert.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme