Crypto als nieuwe veilige haven: is Bitcoin het antwoord op economische instabiliteit?

Home » Nieuws » Crypto als nieuwe veilige haven: is Bitcoin het antwoord op economische instabiliteit?

Hallo iedereen, Corné Marchand hier! In mijn nieuwste YouTube-video bespreek ik een ontzettend boeiend onderwerp dat zowel de wereldeconomie als de cryptocurrencies diepgaand kan beïnvloeden.

Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft de petrodollar, door de afspraak dat olie enkel in dollars verkocht zou worden, gezorgd voor economische stabiliteit en geopolitieke invloed voor de Verenigde Staten. Maar tijden veranderen; alternatieve energiebronnen en andere valuta zoals de Chinese yuan en Russische roebel winnen aan terrein. Het bijzondere eraan is dat deze veranderingen samenvallen met het einde van de overeenkomst tussen de VS en Saudi-Arabië in juni 2024, waardoor olieproducerende landen nu vrij zijn om olie in andere valuta te verkopen.

Dit heeft potentieel grote gevolgen voor de vraag naar de dollar, wat kan leiden tot hogere inflatie en rentestanden in de VS.

In deze nieuwe economische context bespreek ik de mogelijkheid dat cryptovaluta zoals Bitcoin (BTC) een veilige haven kunnen worden als alternatief voor instabiele fiatvaluta. Met de mogelijke afname van de petrodollar zou Bitcoin wel eens de nieuwe standaard kunnen worden voor waardeopslag, vergelijkbaar met goud.

Bekijk de video op mijn kanaal om een dieper inzicht te krijgen in deze veranderende dynamieken en wat ze voor de toekomst van zowel traditioneel geld als cryptovaluta kunnen betekenen. Vergeet niet te liken en te abonneren.

Tot de volgende keer!

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Avatar foto
over de auteur

Ik ben Corné Marchand, gepassioneerd over beleggen, handelen en ondernemen vanuit Spanje, dankzij cryptocurrency. Met mijn team bied ik cursussen aan waarin ik mijn strategieën deel voor financiële vrijheid, waarmee al meer dan 4.000 studenten aan de slag zijn gegaan. Sinds 2017 actief in crypto, heb ik een community opgebouwd met 60.000 YouTube-abonnees en een groeiende Instagram-following. Mijn Cryptonite training heeft al meer dan 2.500 leden geholpen. Mijn missie is iedereen, ongeacht achtergrond, winstgevend te maken in de cryptowereld.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme