FTX plant uitbetaling van $16 miljard dollar aan klanten: wat betekent dit voor de cryptomarkt?

Home » Nieuws » FTX plant uitbetaling van $16 miljard dollar aan klanten: wat betekent dit voor de cryptomarkt?

De voormalige crypto exchange FTX, die in 2022 instortte, heeft plannen aangekondigd om ongeveer $16 miljard dollar uit te keren aan zijn klanten. Deze terugbetalingen zijn onderdeel van een herstructureringsplan dat in mei 2024 werd ingediend, met als doel de getroffen klanten te compenseren.

Dit nieuws werd onlangs bevestigd door crypto-influencer MartyParty, die dit een positieve ontwikkeling noemt voor de cryptomarkt.

Reacties op de impact van de uitkering

Experts zijn verdeeld over de impact die deze uitkering zal hebben op de cryptomarkt. Web3-expert Farhad F. is optimistisch en verwacht dat het geld grotendeels opnieuw in de markt zal vloeien, wat een aanzienlijke boost kan veroorzaken.

Hij specificeert dat met name Dogecoin (DOGE) zou kunnen profiteren van deze herverdeling van fondsen. Volgens hem zullen de ontvangers, die veelal crypto-enthousiastelingen zijn, geneigd zijn hun geld opnieuw in crypto te investeren.

ftx terugbetalingen
Bron: Marty Party op X.

Vergelijking met Mt. Gox

De situatie rond FTX doet denken aan eerdere crypto exchanges zoals Mt. Gox, die in 2014 failliet ging. In tegenstelling tot FTX, die zijn schuldeisers in dollars compenseert, betaalt Mt. Gox zijn schuldeisers uit in Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH). Dit heeft geleid tot aanzienlijke verkoopdruk op de markt, aangezien de waarde van Bitcoin sinds het faillissement enorm is gestegen.

De uitbetalingen van FTX zouden echter een ander effect kunnen hebben, omdat deze waarschijnlijk zullen resulteren in een toename van de koopdruk op diverse cryptocurrencies.

Kritische geluiden en verder verloop

Niet alle betrokkenen zijn tevreden met de aanpak van FTX. Mike Belshe, CEO van BitGo, uitte kritiek op het faillissementsproces en benadrukte dat slachtoffers niet volledig gecompenseerd worden voor hun verliezen.

Desondanks heeft de rechtbank het liquidatieplan van FTX goedgekeurd, wat de weg vrijmaakt voor de geplande uitbetalingen in de komende maanden.

Mis geen belangrijk crypto nieuws meer! Volg ons WhatsApp-kanaal van Coinliners. We houden je elke dag van de week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme